Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Nu își explică decesul medicului de 44 de ani, cu Covid

Cristian Milicin, un medic de doar 44 de ani din Timişoara, asistent universitar, a murit după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, iar colegii lui nu-şi pot decesul unui om tânăr şi perfect sănătos, fără comorbidităţi.

Cristian Milicin, medic primar de recuperare, balneologie şi medicină fizică, asistent universitar la Universitatea de Medicină din Timişoara şi proprietarul clinicii private Milimed, a murit, vineri, 29 august, din cauza COVID-19. Vestea este cu adevărat şocantă pentru că medicul avea doar 44 de ani şi nu prezenta comorbidităţi şi nici nu avea vicii care să ducă la agravarea simtomelor.

S-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara în urmă cu aproximativ trei săptămâni, fiind diagnosticat cu COVID-19. Starea de sănătate i s-a agravat rapid, a ajuns la Terapie Intensivă, unde medicii timişoreni au încercat să facă tot posibilul să-şi salveze colegul.

„E un fenomen nefast pe care cu toţii îl regretăm. Cristian Milicin a fost un om deosebit, un tânăr de 44 de ani, fără comobirdităţi, nu a fumat în viaţa lui. E adevărat că avea obezitate gradul II, dar să fim seriorşi, dacă ar muri toţi obezii care ar face COVID s-ar goli planeta. Omul acesta nu a avut în viaţa lui probleme medicale. Indiferent ce am încercat, plasmă, toate terapiile care se practică în Germania şi în America, din nefericire nu am putut să-l salvăm”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Medicii nu au o explicaţie fiziopatologică a decesului lui Cristian Milicin. „Colegul nostru, în afară de obezitatea asta, nu avea nimic altceva. A fost o evoluţie graduală. Nu s-a simţit bine acasă, a venit la noi, a avut o febră moderată. Am început tratamentul. S-a simţit rău şi am decis, ca să fie mai bine supervizat, să fie trimis la terapie intensivă. Nu a fost necesară intubarea în primă fază, am mers pe ventilaţie non invazivă. Colegii mei au reuşit să-l stabilizeze, a început să se simtă mai bine şi tocmai când ne gândeam că totul e în rgulă, a avut o degradare bruscă. A trebuit să-l intubăm şi a şi decedat”, a povestit Cristian Oancea, citat de Adevărul.

Medicii de la spitalul din Timişoara se confruntă acum cu alt caz deosebit. Este vorba de avocatul Cristian Şerban, 46 de ani, fără nicio comobirditate, ajuns la Terapia Intensivă după infecţia cu COVID-19. 

Vizualizări: 5,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: