Huică: Profesorii sunt nemulțumiți

Noul an școlar este aproape, iar cadrele didactice tot nu au parte de măriri salariale. Creșterea lefurilor a fost amânată anul trecut și trebuia să să fie făcută începând cu data de 1 septembrie 2021, așa cum se anunța la vremea respectivă.

Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, spune că profesorii sunt nemulțumiți și se vor întruni la nivel național, chiar în prima zi de școală. ”Din păcate, promisiunile guvernului de a majora salariile la profesori nu se respectă. Vom rămâne cu același salariu. Cadrele didactice sunt nemulțumite, mai ales că ne-am desfășurat activitatea online o mare parte din timp, fiind obligați să facem rost de aparatură performantă. Guvernul ar trebui să se gândească și la noi. Urmează să se întrunim la nivel național să vedem ce vom face în prima zi atunci când vor începe școlile”, a spus Constantin Huică, la Radio Infinit.

O altă nemulțumire este legată de schimbarea unor directori de școli, mai spune Huică. ”De exemplu, la noi în Gorj s-au schimbat mulți directori de școală, era vorba doar de 10%. Noi directori, noi probleme. Este problema celor care conduc învățământul. Din experiența anterioară, acolo unde au fost făcute noi numiri, au fost mereu divergențe între cadrele didactice și conducere”, a mai spus Huică.

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: