Huică: Și cadrele didactice ar avea nevoie de calculatoare, nu doar elevii

Începerea noului an școlar devine din ce în ce mai stresantă, mai ales pentru cadrele didactice. Și cum orele de curs ar putea să se desfășoare în scenariul galben, cadrele didactice trebuie să aibă la dispoziție un dispozitiv pentru a putea face acest lucru.

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Constantin Huică, spune că sunt mulți profesori care nu au un calculator pentru a ține cursurile online și speră ca unitățile de învățământ să rezolve această problemă.

”Fiecare școlară va hotărî sub ce formă va începe cursurile. Problema este legată de infrastructură. Profesorii nu sunt obligați să-și folosească propriul calculator. Sunt familii în care sunt doi profesori, mai au și un copil care trebuie să-și facă lecțiile online. Cum se vor descurca? Unitățile școlare ar trebui să acorde calculatoare sau laptop-uri și pentru cadrele didactice, nu numai pentru elevi”, a spus Constantin Huică, liderul FSLI Gorj.

Guvernul României a promis că va acorda tablete tuturor elevilor defavorizați, tocmai pentru a putea lua și ei parte la orele de curs.

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: