Gorj: Școli fără autorizație de funcționare

Zeci de școli din județul Gorj își vor deschide ușile pentru noul an școlar fără autorizație de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Această problemă este una bine cunoscută, iar ani la rând elevii au fost primiți fără ca aceste avize să fie obținute.

Cele mai mari probleme sunt la sate. Aici, numărul unităților de învățământ fără autorizație de funcționare este destul de  mare. Astfel, conform unei statistici efectuată de către ISU Gorj, sunt peste 30 de școli care au nevoie de un aviz.

”La sfârșitul lunii iulie a acestui an, situația unităților de învățământ de la nivelul județului Gorj, care necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu, arată astfel: Din totalul de 118 unități de învățământ cu personalitate juridică, 42 dețin autorizație de securitate la incendiu, iar 48 necesită obținerea autorizației. De asemenea, din acest număr, 36 dețin aviz de securitate la incendiu, iar la 28 nu este obligatorie o astfel de autorizație. Din totalul de  567 de clădiri, 164 sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, iar 93 nu sunt. Din acest număr, 76 dețin aviz de securitate la incendiu, iar 310 nu fac obiectul autorizării”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Camelia Petrache.

Probleme există și în privința avizelor de la Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 1,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: