I-au confiscat câinii folosiți la braconaj

Un bărbat din comuna gorjeană Țânțăreni a fost condamnat la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru braconaj.

„Condamnă inculpatul B. I.-L., la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari, în formă continuată (fapta din perioada 20-25.03.2020, 02.04.2020 şi de 13.04.2020). Condamnă inculpatul B. I.-L., la pedeapsa de 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42.( fapta din perioada 20-25.03.2020)”, a decis, vineri, Judecătoria Târgu Jiu.

Instanța i-a aplicat bărbatului pedeapsa cea mai grea, de 6 luni, la care a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, gorjeanul urmând să execute 7 luni de închisoare. 

Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care bărbatul va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere.

În plus, el va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Ţânţăreni sau a școlii gimnaziale din comună.

Cei doi ogari folosiți la vânătoare, lăsaţi în custodia Edilitara Public – Centru Canin, au fost confiscați de instanță. 

Totodată, Judecătoria Târgu Jiu a admis acţiunea formulată de către AJVPS Gorj şi l-a obligat pe braconier la plata sumei de 5.000 de euro, cu titlu de daune materiale.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 2,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: