Iarna blândă a adus economii în conturile primăriilor din Gorj

Lipsa ninsorilor aduce economii serioase în vistieriile primăriilor din județul Gorj și în contul Consiliului Județean Gorj. Pentru că în unele zone nu a căzut nici măcar un fulg de nea, nici în banii pentru deszăpezire nu s-a intrat. Cum iarna calendaristică nu s-a încheiat, autoritățile sunt în alertă și pregătite să scoată utilajele la intervenții.

Cele mai mari economii s-au făcut până acum în contul Consiliului Județean Gorj. Pentru că nu s-a acționat pe drumurile județene în această iarnă, s-au cheltuit bani doar pentru achiziționarea materialului antiderapant și depozitarea acestuia. În total, puțin peste un milion de lei din cele șapte milioane de lei alocate acțiunilor de deszăpezire.

“Pentru activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă a rețelelor de drumuri publice județene, în baza contractului subsecvent încheiat la acordul cadru din 2016, până la această dată au fost efectuate plăți în valoare de aproximativ 1.271.000 lei. Plățile au constat în aprovizionare de material antiderapant, nisip, sare, transportul acestuia în baze și în depozitele mici dispuse pe rețeaua de drumuri publice județene. Suma cheltuită până în momentul de față este raportată la o sumă maximală prevăzută din contract, de 7 milioane de lei”, a explicat Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

Și municipalitatea a economisit bani pentru că iarna a fost blândă. „Pentru deszăpezire, Primăria Târgu Jiu a alocat 20 de miliarde de lei vechi din care s-au cheltuit doar 7 miliarde. S-au folosit utilajele atunci când au fost condiții de polei și chiciură”, a declarat Adrian Drulă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Situația stă la fel și în municipiul Motru. Edilul Gigel Jianu a explicat că s-au cumpărat și freze pentru curățarea zăpezii de pe trotuare și alei, dar până acum nu au fost folosite aceste utilaje. „Iarna trecută, am cheltuit 230 de mii de lei. Am avut o bună perioadă de timp cod portocaliu de ninsori. Cam zece zile a durat acest cod și am avut o intervenție mai mare pentru deszăpezire. Anul acesta, nu am cheltuit. Nu cheltuim decât în situația în care avem zăpezi. Deszăpezirea o facem cu societatea Consiliului Local și nu cheltuim decât atunci când avem zăpadă. noi eram pregătiți anul acesta și cu niște freze cu care să deszăpezim aleile, trotuarele”, a spus primarul din Motru, Gigel Jianu, la Radio Târgu Jiu. (A.A.)

Vizualizări: 968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: