Târgu Jiu: Instrumentar nou stă nefolosit la spital

Situație de neînțeles la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Medicii nu ar folosi mare parte din instrumentarul cumpărat de Consiliul Județean Gorj în urmă cu un an. Problema a fost sesizată după un control al Curții de Conturi.

Informația a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Gorj. Cosmin Popescu a afirmat că nu este prima dată când instrumentarul nou stă nefolosit în spitalul din Târgu Jiu.

După ce a fost sesizat de Curtea de Conturi în urma unor verificări făcute la spital, Cosmin Popescu a transmis conducerii spitalului să fie îndreptată această situație. „Din bugetul propriu, am reușit să schimbăm instrumentarul medical pentru că acum doi ani de zile am văzut în media, ne amintim, niște imagini din Secția de Ginecologie, cu anumit instrumentar care nu era adecvat intervențiilor. Exista instrumentar care corespundea, care putea fi folosit. Am luat instrumentar nou. Avem iarăși o problemă. Curtea de Conturi m-a sesizat că întreg instrumentarul achiziționat acum un an de zile nu este folosit în integralitate. Când suntem serioși? Când trimitem poze către mass-media și arătăm anumite deficiențe? Când putea fi sesizat managerul sau chiar pe mine și atunci luam anumite măsuri”, a declarat Cosmin Popescu.

Instrumentarul medical a fost achiziționat la finalul anului 2018, fiind inexplicabil de ce acesta stă nefolosit.

Galerie foto




Vizualizări: 1,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: