Ilegalităţi descoperite la Pandurii, salariaţi CEO detaşaţi doi ani la club

Pandurii Târgu Jiu dă cărţile pe faţă şi începe să facă publice ilegalităţile de la club din perioada 2014 – 2016, înainte de intrarea în insolvenţă. În acea perioadă organigrama clubului s-a încărcat mult peste necesităţi, Pandurii ajungând la peste 160 de angajaţi, majoritatea fără obiectul muncii, iar unii dintre aceştia erau detaşaţi de la CEO, încasând de la Pandurii salariul pe care îl aveau în minerit.

La intrarea în insolvenţă Pandurii Târgu Jiu avea peste 160 de angajaţi, asta deşi clubul funcţionase foarte bine până în 2013 cu puţin peste 20 de angajaţi. După ce a verificat documentele clubului din perioada respectivă, conducerea actuală a clubului a constatat că, în perioada de doi ani, în care s-a pregătit de fapt intrarea în insolvenţă, 2015 – 2016, peste 35 de salariați au fost detașați de la Complexul Energetic Oltenia la club dar au încasat drepturile salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă din minerit, asta în timp ce salariaţii clubului aveau salariul minim pe economie din perioada respectivă.

„Peste 35 de angajaţi, care nu aveau specializare pentru activitatea clubului, au fost detaşaţi de către Complexul Energetic Oltenia la Pandurii şi au primit salariile timp de doi ani de zile de la club, dar cu drepturile salariale prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă din minerit”, a declarat fostul preşedinte de la Pandurii, până în 2013, Marin Condescu, acum reprezentant al creditorilor de la Pandurii.

Acesta a precizat că doreşte să recupereze banii risipiţi în cei doi ani în care, după cum s-a demonstrat în instanţă, CEO nu a mai virat bani către Pandurii dar a avut peste 35 de angajaţi plătiţi de clubul de fotbal.

Abia în 2021 Pandurii a câştigat în instanţă banii pe care CEO îi datora clubului ca şi cotizaţie cu care s-a angajat să susţină Pandurii în perioada 2014 – 2016. În perioada respectivă clubul era condus de Narcis Răducan, numit preşedinte al CA, şi de directorul administrativ-financiar Dorin Ioana, cel care lucra în cadrul CEO ca şef al Corpului de Control.

Vizualizări: 2,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: