Aproape de medalia olimpică, la numai 16 ani

David Popovici a fost la doar două sutimi distanță de a aduce medalia de bronz României în proba de 200 metri liber masculin la înot de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivul de 16 ani fiind atât de aproape de a urca pe podium.

David a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68. Titlul olimpic a fost câştigat de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1.44.22.

Podiumul a fost completat de Duncan Scott (1.44.26 - Marea Britanie) și de Fernando Scheffer (1.44.66 - Brazilia).

David Popovici a luat startul pe culoarul unu. Timpul reușit de David Popovici reprezintă un nou record mondial la juniori și cel mai bun timp personal pe 200 metri liber.

 „Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani, este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru nataţia românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liberă în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia. Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea, de care are nevoie, pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş”, a declarat Robert Glinţă, campion european en titre la 100 m spate.

Vizualizări: 905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: