Imagini șocante. Șobolani printre tone de gunoaie, în casa unui târgujian

Un apartament din Târgu Jiu a fost curățat cu forța în baza unei sentințe judecătorești. Proprietarul a strâns în ultimii cinci ani tot felul de gunoaie, iar locuința s-a transformat într-un adevărat focar de infecție. Ca să nu expună vecinii la îmbolnăviri, asociația de proprietari a dat în judecată bărbatul și instanța a decis să se igienizeze de urgență casa acestuia. Proprietarul a fost amendat cu 200 de lei de polițiștii locali, iar câțiva angajați de la Edilitara au mers să-i curățe apartamentul.

„Mizeria se face, se mai adună. Asta e mascaradă de ochii lumii. Ultima dată am făcut acum 5 ani curățenie. Am mai făcut, dar a mai durat. Din oraș, am luat doar lucruri curate, nu murdare”, a spus bărbatul care deține apartamentul din zona Diana.

Mirosul puternic se simte chiar din scară. Apartamentul plin de gunoaie este la etajul 3. Chiar și-așa, toți vecinii spun că sunt îngroziți. „Este foarte multă mizerie. Gunoaie peste gunoaie, șobolani. Stă la etajul 3. Miroase pe scară de nu poți să respiri”, a spus un vecin. „Adună tot felul de resturi de prin oraș, de la ghenele de gunoi și le aduce acasă. De ani de zile, numai asta face. Este un miros insuportabil. Se simte și la noi în apartamente. Nu ai cum să nu-l simți”, a spus un alt locatar.

Decizie în instanță

Asociația de proprietari a reușit să obțină o hotărâre judecătoarească pentru a curăța locuința. De operațiunea de igienizare s-au ocupat câțiva angajați ai Edilitara. N-au putut intra în apartament decât cu măști din cauza mirosului puternic. Locuința urmează să fie și deratizată pentru că, printre resturi, erau și șobolani.

AMENDĂ

Pentru că nu s-a conformat legii, bărbatul a fost și amendat de Poliția Locală. „Întrucât proprietarul a refuzat să își îndeplinească obligațiile legale, polițiștii locali i-au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei”, a transmis Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: