Înjurătură pe suportul de lumânări pentru morți

Unul din lumânărarele pentru morți de la catedrala din centrul civic al municipiului Târgu Jiu a fost vandalizat zilele trecute. Cineva a scris ”MĂ-TII”, cu vopsea de culoare galbenă, pe partea din spate a acestuia, în imediata vecinătate a zonei pe care scria ”MORȚII”.

Preotul paroh crede că fapta a fost făcută cu premeditare, dat fiind faptul că cine a scris a venit pregătit pentru a vandaliza mobilierul bisericesc. ”Am observat că la lumânărarele noastre cineva cu mai puțină bunăvoință și mai puțină dragoste de Dumnezeu și respect față de cei plecați din lumea aceasta a scris un cuvânt care e urât de a pronunța. Trist este că uneori se mai joacă copiii și poate scriu ei cu ceva care se ia rapid, dar acolo era scris cu vopsea, ceea ce înseamnă că cel care a avut intenția asta a făcut-o premeditat. S-a gândit să-și cumpere vopsea, să vină, să batjocorească într-un fel dragostea oamenilor care vin și aștern o jertfă acolo pentru cei care nu mai sunt printre noi”, a declarat părintele Gheorghe Gomoi, preotul paroh al Bisericii „Sf. Voievozi” din Târgu Jiu.

De altfel, reprezentanții bisericii au încercat să șteargă și mai apoi să acopere scrisul cu o pastă de culoare neagră, însă fără succes. Spun că vor revopsi lumânărarul în primăvară, când vremea va permite.

Mai spun că nu vor încerca să dea de urmele făptașului, chiar dacă au posibilitatea să vadă imaginile surpinse de camera de supraveghere video a Prefecturii Gorj. ”Noi nu suntem supărați. Dumnezeu ne iubește pe toți și face soarele să răsară și peste buni, și peste răi. Ne-am bucura ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Să se cerceteze fiecare pe sine”, a mai spus preotul Gheorghe Gomoi.

Galerie foto


Vizualizări: 1,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: