Lider politic, în medical pentru a scăpa de concediere

Liberalul Bebe Tauru de la Urdari a intrat într-un nou scandal. Fostul candidat la primăria din localitate a fost concediat de la Minprest, iar conducerea unității spune că acesta și-a luat concediu medical pentru a-și prelungi șederea în unitate. Tauru și-a luat deja peste 50 de zile de concediu medical, având probleme cu un picior. "În campanie și la nunți a putut juca", a spus ironic directorul Gabriel Giorgi, care este hotărât să facă o plângere penală la parchet in rem. Tauru amenință cu judecata.

Bebe Tauru a fost concediat, alături de sute de angajați, în etapa care a fost demarată de unitate în primăvara acestui an. Liberalul avea posibilitatea să rămână în cadrul unității dacă promova un concurs, însă acesta nu s-a prezentat la examinare. Astfel, acesta a ajuns pe lista de concedieri colective.
Numai că, chiar înainte de campania electorală, Tauru și-a luat concediu medical. Cei din conducerea Minprest nu cred că acesta este accidentat la picior, așa cum spune, atâta timp cât merge la petreceri, iar în campanie a umblat pentru a strânge voturi de la cetățeni. "Tauru are 52 de zile de medical dinainte de campania electorală. Are probleme locomotorii, cu meniscul zice el, dar la televiziuni în campanie a putut să se deplaseze. La nuntă a fost cumnat de mână. Când ești cumnat de mână nu stai în scaun cu rotile. A jucat la nuntă, a jucat în campanie. Este și el pe lista de concedieri pentru că nu s-a prezentat la concurs să rămână pe post. Rămâneau 7 posturi din 30", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.
Bebe Tauru spune că nu este bolnav închipuit așa cum crede directorul societății, explicând că ia tratament pentru a se recupera. "Am jucat țonțoroiu. Eu sunt cu atela mereu pe picior, tot mă doare meniscul. Am căzut după ce am ieșit din baie acum patru luni, cu piciorul sub mine. Dacă e supărat Giorgi, să fie pe prostia lui, eu fiind în medical și lider de sindicat, el îmi trimite preaviz. Oricum o să îl dau în judecată. Am jucat la nuntă cu Giorgi. Din cauza lui intră unitatea asta în insolvență. La pregătirea lui Giorgi pesedistu care conduce această unitate într-un hal fără de hal", a fost reacția lui Bebe Tauru.

Plângere penală
Cei din conducerea Minprest le-au pus gând rău tuturor celor care și-au luat concediu medical când au aflat că urmează să fie disponibilizați. "Noi o să facem, deja o redactăm, o sesizare spre parchet în sensul acesta. Sesizăm fapta în sine, nu dăm nume. Doar dăm ca și exemplu. Faptul că în momentul în care au intrat în preaviz s-au îmbolnăvit toți odată. Să facă cercetări, că nu este în regulă. Am luat datele de pe aici, le-am dat la juriști persoanele, medicii. Sunt foarte mulți medici care se repetă, care dau concedii medicale", a explicat directorul Minsprest.
ANCHETĂ
Bebe Tauru a fost implicat şi într-un scandal legat de dispariția unei sume de bani după o nuntă care a avut loc în localitatea Urdari, undeva la mijlocul lunii iunie. Tauru spune că nu este vinovat de dispariția celor câteva zeci de mii de lei, așa cum l-au învinuit unii localnici, și că este dispus să fie interogat cu aparatură de specialitate.

Vizualizări: 1,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: