Împerecherea viperelor, filmată de un angajat Romsilva în Parcul Național Defileul Jiului

Imagini rare au fost surprinse în Parcul Național Defileul Jiului de către un angajat al Romsilva în timpul împerecherii viperelor cu corn. 

"A venit primăvara, a început sezonul împerecherii, iar în videoclipul de mai jos observăm doi masculi de viperă cu corn într-o luptă aprigă pentru teritoriu și pentru femele. Imaginile senzaționale și foarte rare au fost surprinse în Parcul Național Defileul Jiului de către colegul nostru Tibi Feczko", anunță Regia Națională a Pădurilor. 

Parcul Național Defileul Jiului este unul dintre cele 22 de parcuri naturale din România și se întinde pe o suprafață de 11.000 de hectare între masivele Parâng și Vâlcan în județele Gorj și Hunedoara, din care pe o suprafață de 8.900 de hectare nu este permisă intervenția umană, fiind zonă protejată. 

Viperele care trăiesc și în Gorj pot ajunge la o lungime de 90 de centimetri. Se distinge printr-un bot ascuțit cu un corn nazal moale și prin dunga de pe spate, formată dintr-o succesiuni de romburi, cu un colorit diferit la masculi și la femele. Se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane.  

Specialiștii atrag atenția că viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate. Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor.

Imaginile, aici.

Vizualizări: 22,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: