Gogonele murate, rețetă simplă și rapidă pentru iarnă!

O rețetă simplă de gogonele delicioase poate fi pregătită rapid pentru iarnă. Conservarea acestor legume este soluția perfectă atât pentru păstrarea lor, cât și pentru prepararea unui aperitiv deosebit de savuros și aromat. 

Cu delicioasele gogonele murate vă veți surprinde oaspeții pentru că acestea se combină perfect cu felurile de mâncare caldă.

Ingrediente:

– 5 kg de gogonele

– 100 g de zahăr

– 100 g de mărar

– 2-3 ardei iuți

– 5-7 frunze de vișin și coacăză neagră

– 250 g de sare

– 4 l de apă

Mod de preparare:

Spălați bine gogonele și aranjați-le într-o strecurătoare. Lăsați-le să se scurgă bine și să se usuce. La dorință, puteți folosi și roșii clasice sau cele galbene. Important este să nu fie moi.

Turnați apă într-o cratiță mare și puneți-o pe foc. Aduceți apa până la fierbere. Scufundați strecurătoarea cu roșii în apa clocotită și lăsați-o pentru 2 minute. Scoateți strecurătoare cu legume din cratiță. Astfel, coaja va deveni mai moale, iar roșiile vor fi mult mai suculente.

 Pregătiți un vas mare emailat (o căldare) sau un vas mare din oțel inoxidabil. Aranjați la fundul vasului câteva frunze de vișin și coacăză neagră, condimentele și o jumătate din cantitatea de zahăr.

Aranjați un strat de gogonele în vas. Acoperiți-le cu un strat de frunze, condimente și zahărul rămas.

Pregătiți saramura: turnați apa într-o cratiță și adăugați sarea. Aduceți amestecul până la fierbere. Luați cratița de pe foc și lăsați saramura să se răcească.

Turnați saramura (la temperatura camerei) în vasul cu gogonele. Acoperiți vasul cu un capac sau cu o farfurie, astfel încât toate legumele să fie acoperite cu lichid. Puneți o greutatea deasupra (o piatră sau un borcan cu apă).

Dați vasul cu gogonele la un loc răcoros iar peste o lună puteți savura gogonelele.

Vizualizări: 15,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: