Impozitul a pus pe butuci circa 5000 de maşini

Aproximativ 5000 de autovehicule au fost scoase, anul trecut, din regimul circulaţiei din cauza creşterii impozitului. Cu toate acestea, în luna martie 2009, s-a înmatriculat şi cea mai scumpă maşină care a aparţinut vreodată unui gorjean. Este vorba despre un Maserati adus din SUA. pentru care proprietarul a plătit circa 5 miliarde de lei vechi. Maşinile înmatriculate în Gorj vor avea acelaşi gen de numere încă 4-5 ani de acum încolo, chiar dacă municipiul Bucureşti şi alte judeţe ale ţării vor folosi plăcuţe cu numere formate din trei cifre.

Parcul auto din Gorj are în prezent aproximativ 80.000 de autovehicule, în condiţiile în care, anul trecut, circa 5.000 de persoane şi-au radiat maşinile. „Dacă în 2008 s-au efectuat circa 2.500 de radieri, în 2009 numărul acestora s-a dublat. Un număr de 4.846 de cetăţeni şi-au radiat autovehicule ca urmare a creşterii semnificative a impozitului. De exemplu, pentru un ARO impozitul a fost de 8 milioane de lei vechi, în 2008. Anul trecut acest impozit a ajuns la 20-24 milioane de lei”, a declarat Nicolae Dinoiu, şeful Compartimentului de Evidenţă şi Înmatriculări Vehicule Gorj.

Maşină de cinci miliarde de lei

În ultimele luni s-au înregistrat circa 300 de radieri/zi comparativ cu numărul de înmatriculări care nu a depăşit 60 de autovehicule/zi.

Deşi anul 2009 a fost anul crizei, iar foarte mulţi gorjeni au renunţat la maşini din cauza impozitului mare, totuşi au fost aduse în Gorj şi autoturisme de lux foarte scumpe. În luna martie, anul trecut, a fost înmatriculat un Maserati achiziţionat din SUA., pentru care proprietarul a plătit aproximativ 5 miliarde de lei vechi.

Numere pentru încă cinci ani

Chiar dacă municipiul Bucureşti şi alte judeţe ale ţării au solicitat, pentru maşini, plăcuţe cu numere formate din 3 cifre, în Gorj maşinile mai pot fi înmatriculate cu actualele numere încă 4-5 ani. „Până în momentul de faţă s-au epuizat numerele până la 04 şi se mai pot folosi până la 99. Pentru maşinile care se vor mai înmatricula în Gorj se vor folosi aceste numere încă 4-5. Nu se acordă numere cu literele I sau O, la început, pentru că se pot confunda cu cifrele 1 sau 0. Municipiul Bucureşti a solicitat numere formate din trei cifre pentru că s-au epuizat celelalte din cauza numărului mare de autovehicule înscrise în circulaţie”, a precizat Nicolae Dinoiu, şeful Compartimentului de Evidenţă şi Înmatriculări Vehicule Gorj.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: