Cămătari condamnați definitiv ...cu suspendare! Unul a și murit între timp!

Curtea de Apel Craiova a pronunța sentința definitivă în cazul a doi bărbați din cartierul târgujian Obreja, acuzați că au dat bani cu camătă unor afaceriști din etnia romă ca Ion Bârcină, zis Dan Goeru, Ion Rădulescu, zis Ciupilan, ori chiar Constantin Ninel Potârcă, zis „Obama de Meteor”.

Constantin Luță, cunoscut în lumea cămătarilor drept „Cutai”, a fost inculpatul principal din dosar, dar el nu a mai apucat să afle pedeapsa finală decisă de instanțele lumești pentru că a trecut în lumea celor drepți în urmă cu câteva luni. Oricum primise o pedeapsă cu suspendare, la fel ca și colaboratorul său, Marian Bonculescu. Pe acesta judecătorii de la Judecătoria Târgu Jiu îl condamnaseră la un termen de supraveghere de 3 ani, acum, după verdictul de la Craiova, termenul respectiv fiind majorat la 5 ani. De menționat că ședința de la Târgu Jiu s-a judecat cu ușile închise, fiind ținută „la secret”.

Sume uriaşe confiscate

La vedere sunt acum doar trei mașini pentru care instanța a dispus restituirea lor către cei care au gajat cu ele creditele luate de la cămătari, printre aceștia fiind atât Goeru, cât și Ciupilan. Magistrații au mai stabilit și sumele care ar trebui confiscate de la inculpați odată cu pronunțarea sentinței definitive. „Confiscă sumele plătite cu titlu de dobândă inculpatului Luţă Constantin în cuantum de 30.000 lei de către partea civilă Rădulescu Ion zis Ciupilan, suma de 20.000 lei de partea civilă Mihai Ion, zis Mălai Mare, suma de 8000 lei dobândă plătită de Rădulescu Ioan, zis Cioabă şi suma de 30.000 lei dobânda plătită de Mihai Mariţa. Menţine măsura asigurătorie de indisponibilizare a sumei de bani consemnaţi la CEC Bank SA Sucursala Târgu Jiu la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu prin recipisa de consemnare 669301/1 Seria TA nr. 2719943 din 22.01.2014 în vederea punerii în aplicare a confiscării speciale în cuantumul arătat. Confiscă de la inculpatul Bonculescu Marian Bogdan suma de 38.400, dobânda achitată de partea civilă Rădulescu Ion zis Ciupilan, suma de 17.000 lei dobânda plătită de partea civilă Mihai Lucia. Înlătură măsura asigurătorie luată faţă de persoana interesată Luţă Rodica de indisponibilizare a sumei de bani în limita sumei de 57.100 lei, sumă consemnată la CEC Bank SA Târgu Jiu”, se arată în verdictul magistraților craioveni.

Vizualizări: 1,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: