”În 10 ani jumătate din școli vor fi închise”. Cine spune!

Un fost inspector școlar avertizează că dacă guvernanții nu vor acorda o mai mare atenție învățământului din România,  în câțiva ani, numărul de copii care frecventează cursurile, se va diminua considerabil. Ion Ișfan a condus multă vreme învățământul din Gorj, din partea altui partid, dar acum, din opoziție, observă mai bine problemele din sistem.

Ion Ișfan, fost inspector școlar general al ISJ Gorj și politician Pro România, actual consilier județean, a afirmat că preocuparea celor care au în mână destinele acestei țări ar trebuie sa fie legată de viitorul națiunii, nicidecum de trecut sau prezent.

„În România se vorbește doar de prezent și de trecut, de viitor nu vorbește nimeni. Ați auzit vreun politician să vorbească de alocații, să vorbească de burse? Vorbim despre trecut, eventual despre prezent, despre pensii și salarii, dar nu vorbim despre alocații pentru copii, nu vorbim despre condiții de trai în școlile din România, nu vorbim despre proiecte care să aducă elevii la școală, Guvernul să le dea copiilor cu probleme rechizite, haine, mâncare. Sunt lucruri pe care putea să le facă Ministerul Educației împreună cu Guvernul României pentru viitor. Lucrez în învățământ, văd că vin din ce în ce mai puțini copii în acest sistem. Dacă se merge în ritmul acesta, probabil că în 10 ani, jumătate din școlile din România vor fi închise”, a afirmat consilierul județean Pro România, Ion Ișfan la Accent Tv.

În momentul de față, la două luni de la debutul anului școlar, în județul Gorj programul „Laptele și cornul” nu a putut fi implementat. Administrațiile locale nu au terminat nici măcar licitațiile pentru acest program. De o masă caldă beneficiază doar câteva unități școlare, considerate pilot, iar alte ajutoare, pe care Guvernul le acordă copiilor proveniți din familii defavorizate, sunt nesemnificative. În aceste condiții abandonul școlar cauzat de sărăcie nu mai surprinde pe nimeni. 

Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: