În apărarea lui Cârţu

Conducerea clubului Pandurii s-a decis să ia apărarea antrenorului principal după ce acesta a fost trimis pentru a şasea oară de când e la Pandurii în tribună de un arbitru de rezervă. Secretarul general Daniel Băloi spăune că va recomnda şefului arbitrilor din cadrul CCA, Aron Huzu, să prelucreze arbitrilor mai bine îndatoririle pe care le au pe parcursul jocului pentru a nu mai face exces de zel când e vorba de antrenori.

Secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, a precizat ieri că se va face apel la ambele decizii date de Comisia de Disciplină cu privire la suspendarea lui Sorin Cârţu dar şi a preşedintelui Condescu. Ieri au fost depuse deja actele necesare prin care se solicită Comisiei de Disciplină şi motivarea celor două decizii dar şi reducerea pedepselor dictate în aceste cazuri.
Viorel Temelescu este de părere că regulamentele trebuie respectate dar în acest caz se va face cu siguranţă apel pentru că suspendările, ca şi amenzile, sunt foarte mari: „Fiecare dintre noi trebuie să respectăm regulamentele şi când regulamentele sunt încălcate trebuie să şi plătim. Este decizia comisiilor, acestea funcţionează în cadrul unui sistem în care noi, ca şi echipă funcţionăm şi nu pot să judec eu dacă este corectă sau nu. Dar în conformitate cu regulamentele se poate face apel dacă echipele se consideră nedreptăţite iar în acest caz suspendările şi amenzile sunt foarte mari.”
Secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, a recomandat şefului CCA, Aron Huzu, să le ţină arbitrilor cursuri speciale despre ce are de făut arbitrul de rezervă: „Ar trebui ca Aron Huzu să ţină o lecţie specială pentru arbitrii de rezervă deoarece aceştia se bagă prea mult în seamă. Sunt unii care au arbitrat foarte puţin sau deloc în Liga I, dar iau decizii forţate, şi mă refer aici la eliminările antrenorilor. Sunt meciuri la care ei sunt înjuraţi şi nu aplică regulamentul, dar la alte echipe îl aplică şi iau decizii pe finalul partidei, când tensiunea este maximă. Ar trebui să fie mai toleranţi faţă de reacţiile antrenorilor şi să se concentreze pe evenimentele din teren.“ Sorin Cârţu se află la a şasea suspendare la Pandurii, cinci dintre acestea fiind dictate în campionat şi una în cupă.


Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: