În ce stare sunt cei doi mineri care au căzut în gol, la Roșiuța

Cei doi mineri care au căzut în gol, la Cariera Roșiuța, încep să se refacă. Ambii au suferit mai multe intervenții chirurgicale și, în câteva zile, se vor putea întoarce acasă. Nu vor reveni prea repede în carieră pentru că vor avea nevoie de timp să se refacă și să poată munci în continuare.

Unul dintre minerii accidentați în urmă cu aproape două săptămâni este internat la spitalul din Craiova, iar colegul său este la Târgu Jiu. Amândoi mai au nevoie de câteva zile de spitalizare. “Domnul Burdulea Mircea se află la Târgu Jiu. A evoluat în bine starea sa de sănătate. A fost o intervenție la șold și au fost scoase furtunele care irigau zona respectivă pentru a nu fi infectat. Este în refacere. Urmează ca până luni să fie externat din spital. Va sta în incapacitate încă o perioadă, să nu mai facă efort și își va reveni”, a spus Nelu Roșca, lider de sindicat la Cariera Roșiuța.

Colegul său, transferat la spitalul din Craiova, din cauza stării grave în care se afla imediat după accidentul de muncă, dă și el semne să se simtă mai bine. „Celălalt, domnul Duțescu Sorin, se află la Craiova. I s-a făcut o puncție, i s-au scos 200 de mililitri de sânge din cutia toracică, de la pleură, este la fel, în refacere. Va mai dura la dânsul pentru că are și fracturi costale. Trebuie să stea imobilizat, fără eforturi și așteptăm să se facă bine și dumnealui”, a mai explicat Roșca.

Cei doi mineri au căzut în gol de la aproape șase metri înălțime după ce s-a rupt o grindă cu ei. Polițiștii gorjeni și conducerea companiei cercetează evenimentul. Din cauza incidentului, inspectorii de muncă au amendat Complexul Energetic Oltenia pentru încălcarea normelor de sănătate și securitate în muncă.

Vizualizări: 1,911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: