În curând şi peştele de consum va fi produs sintetic

Industria alimentelor artificiale se dezvoltă după ce a apărut deja carnea sintetică. Cercetările au mers mai departe şi s-au făcut primii pași pentru producerea peștelui sintetic.

Industria alimentelor sintetice se dezvoltă pe fondul creșterii preocupării pentru sustenabilitate. În urmă cu doar câteva luni Jeff Bezos și Bill Gates, doi dintre cei mai bogați oameni de pe glob, au investit milioane de dolari într-o companie care produce alternative sintetice la carne. Acum, s-au făcut primii pași pentru producerea peștelui sintetic.

Unul din giganții producției alimentare lucrează cu un start-up californian pentru a produce pește din culturi celulare, destinat pieţelor europene. Asta în condițiile în care, cetățenii UE consumă acum de peste 3 ori mai mult pește decât produc.

Peștele sintetic înseamnă o carne realizată prin culturi de celule stem din celule de pește. Medicii nutriţionişti nu s-au pronunţat încă asupra faptului dacă acest peşte este sănătos, fiind vorba de un aliment ultraprocesat. Acest pește artificial este de fapt o provocare de a găsi soluții alternative dar specialiştii apreciază că trebuie să aibă loc mai întâi teste de siguranță, de tolerabilitate, de carcinogenitate şi mutagenitate, înainte de a vedea dacă acest aliment va putea să fie aprobat de autoritățile europene.

Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: