În prag de pensie, un director a obținut recalcularea salariului pe ultimii ani

Un șef de instituție din Gorj a cerut în instanță recalcularea salariului. Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, s-a plâns judecătorilor că nu a beneficiat de nivelul maxim de salarizare existent la nivelul agențiilor județene de mediu pentru funcția și gradul pe care le deține începând cu data de 21.12.2016. Pentru asta, a dat în judecată atât instituția pe care o conduce, cât și Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

În țară există chiar și un precedent, directorul de la APM Bistrița-Năsăud având câștig de cauză în instanță.

„Ulterior datei de 1 iulie 2017 a intrat în vigoare noua lege a salarizării care a recunoscut dreptul funcționarilor publici de a fi remunerați, de a fi salarizați la nivelul maxim existent în cadrul familiei ocupaționale pentru funcția, gradul și gradația pe care le dețin”, a motivat Giorgi, susținând că se află în situația de a avea un salariu de bază mai mic chiar decât al funcționarilor cu funcție de conducere aflați în subordinea sa (șefi serviciu), cărora le-a fost recalculat salariul urmare a punerii în executare a unor hotărâri judecătorești.

După ce a pierdut la Gorj, șeful APM Gorj a obținut o sentință favorabilă la Craiova.
„Admite recursul, casează în parte sentinţa şi rejudecând admite în parte acţiunea. Obligă pârâtele să stabilească salariul de bază lunar cuvenit reclamantului, începând cu data de 22.04.2018, la nivelul maxim existent în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa Năsăud pentru funcţionari publici având aceeaşi încadrare precum reclamantul - funcţie, grad profesional, gradaţie. Obligă pârâtele să emită decizie pentru stabilirea salariului în sensul menţionat anterior şi să plătească diferenţa dintre salariile efectiv încasate de reclamant, începând cu data de 22.04.2018 şi cele stabilite conform prezentei hotărâri - sumele cuvenite urmând a fi actualizate în raport de coeficientul de inflaţie - precum şi să achite reclamantului dobânda legală aferentă – până la momentul plăţii efective. Menţine dispoziţiile sentinţei privind soluţionarea excepţiei lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei APM Gorj şi excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune pentru perioada 21.12.2016-21.04.2018. Definitivă”, a decis instanța.

Vizualizări: 6,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: