Negrea, procese fără număr pentru revenirea pe post

Fostul director al APIA Gorj petrece mai mult timp în sălile de judecată decât la serviciu. În ultimii doi ani, Negrea a fost destituit de două ori din funcția de director adjunct și tot de atâtea ori reangajat de către instanță.

Asta după ce a fost declarat incompatibil pentru că a deţinut, simultan, funcţia de director al APIA Gorj şi calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură. Directorul a contestat raportul ANI, dar a pierdut definitiv la Curtea Supremă.

În decembrie anul trecut, Negrea a obținut pentru a doua oară reangajarea pe post - director executiv adjunct, gradul II, la Centrul Judeţean APIA Gorj și achitarea drepturilor salariale la zi, însă șefii de la București au contestat decizia.

„Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă de fond. Definitivă”, se arată în minuta sentinței din 12 aprilie 2022 a Curții de Apel Craiova.

Potrivit legii, persoanele declarate incompatibile nu mai au dreptul de a exercita o funcție publică timp de trei.

Negrea a fost destituit din funcție pe 13 aprilie 2020 și reintegrat pe post în februarie 2021, după ce decizia instanței a rămas definitivă. După patru luni, Negrea a fost din nou pus pe liber, obținând o nouă decizie favorabilă, contestată iarăși de APIA.

„Urmare a pronunțării de către Înalta Curte de Casație a deciziei irevocabile nr. 6068/2019, decizie prin care se mențin concluziile raportului de evaluare al Agenției Naționale de Integritate, în sarcina reclamantului s-a reținut, în mod definitiv, decăderea din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, pe perioadă cuprinsă între data de 20.04.2020 - și data de 20.04.2023, iar APIA avea obligația să se conformeze și să constate că raportul de serviciu este lovit de nulitate, fiind încetat de drept”, a susținut instituția, care a obținut rejudecarea cauzei la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 1,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: