Un fost primar, condamnat să-și achite plimbarea pe Litoral

Cinci mii de lei va trebui să scoată din buzunar fostul primar al comunei Crușeț pentru cursurile de formare profesională pe care le-a urmat, în vara lui 2018, pe litoralul Mării Negre.

Timp de o săptămână, în perioada 23-29 iulie 2018, fostul primar Viorel Drăgușin a participat la un curs de management administrativ, beneficiind de cazare și pensiune completă la Hotel Majestic din stațiunea Jupiter. În total, din bani publici, s-a achitat pentru aceste servicii suma de 4.220 lei, fiind percepută și o taxă pentru curs, în valoare de 690 lei.

Primarul nu a fost singur pe litoral, ci însoțit de un consilier local. Veniți în control, inspectorii Curții de Conturi au constatat că aleșii locali au mers la cursuri fără a avea aprobarea consiliului local.

„La data încheierii contractului de prestări servicii pentru formare profesională (iulie 2018) valoarea plăților restante înregistrate la 31.12.2017, în sumă de 765.614 lei, nu au fost stinse și, astfel, angajarea unor noi cheltuieli s-a efectuat cu încălcarea prevederilor legale. Valoarea plăților nelegale reprezentând servicii de formare profesională și cursuri de formare profesională pentru cei doi aleși locali a fost stabilită la suma de 9.820 lei”, a stabilit Curtea de Conturi.
Noul primar l-a dat în judecată pe Drăgușin, pentru recuperarea prejudiciului. „Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 4.910 lei, reprezentând contravaloare servicii de pregătire profesională și cursuri de pregătire profesională, actualizată cu indicele de inflație”, a decis Tribunalul Gorj, pe 27 octombrie, anul trecut.

Fostul primar a contestat sentința, însă a pierdut procesul. „Respinge apelul ca nefondat. Definitivă”, se arată în minuta sentinței din 12 aprilie a Curții de Apel Craiova.

Nu de puține ori, Curtea de Conturi a constatat că aceste cursuri plătite pentru funcționarii publici, la munte sau la mare, în plin sezon, reprezintă, de fapt, concedii și vacanțe suportate din bani publici.

Vizualizări: 3,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: