În PSD s-a cuibărit blestemul!

Sfârşitul săptămânii trecute a fost bogat în declaraţii cel puţin ciudate făcute de liderii opoziţiei. M-a uimit declaraţia făcută de Victor Ponta, care în faţa membrilor săi de partid dintr-un judeţ a spus că alianţa pe care a făcut-o cu alianţa lui Antonescu a avut la bază ideea obsesivă de a scăpa PSD de un blestem care-l urmăreşte de mai mult timp şi din cauza căruia deşi câştigă alegerile este mai tot timpul în opoziţie! Nu-l credeam pe Ponta că s-a molipsit de flacăra violet a lui Hrebenciuc, dar dacă până acolo au ajuns lucrurile pot să-i spun că în loc să facă o chestie aşa de complicată prin care deşi s-a despărţit de Dan Voiculescu s-a împreunat cu el prin intermediul lui Antonescu, mai bine ar fi mers la Mercedesa sau la una din urmaşele mamei Omida să-i descânte de blestem, de deochi, de muma pădurii, să le dezlege cununiile şi să pună cuţitul duşmanilor. Şi dacă descântecul avea leac n-ar mai fi trebuit să împartă funcţiile în stat nici cu Antonescu, nici cu Voiculescu şi ar fi avut posibilitatea să fie şi prim-ministru şi preşedintele statului. Meritul în alegeri n-ar fi trebuit să-l mai împartă după algoritm.  Pentru o noapte în pielea goală la baltă, pentru câteva lumânări, un pumn de tămâie, o sticlă de apă neîncepută, câteva pene de cocoş înciorecat şi-o bronşită contractată din cauza brizei de pe baltă, cât să ceară o vrăjitoare oricât de regina a vrăjitoarelor ar fi ea! Cu un spaţiu pentru cabinetul de vrăjitorie propus de un distins parlamentar al puterii şi cu promisiunea neimpozitării veniturilor, mai ales că ele nu se pot comensura, ar fi scăpat mult mai ieftin, plus că n-ar fi supărat electoratul, care de zăpăceală în unele locuri n-o să ştie pe cine să mai voteze. Şi pe urmă dacă vrăjeala vrăjitoarei n-ar fi dat roade n-ar fi ştiut nimeni de îmbârligătura cu forţele întunericului, pe când aşa riscă să-i urmeze în politică colegului său Geoană, care şi acum crede că a câştigat alegerile. Bine că ne-a spus ce l-a mânat în lupta pentru alianţa care a năucit electoratul pentru că altfel credeam că cine ştie ce calcule profunde s-au făcut, cine ştie ce filozofie adâncă e la mijloc, cine ştie ce îmbârligătură de politicieni! Şi când colo toate astea ca să scape de un blestem!

Bietul Geoană nu şi-a mai revenit nici acum pentru că tot la sfârşitul săptămânii trecute l-am văzut şi pe el la „spaul“ lui Vântu poreclit mai nou Asesoft, spunând interlocutorilor că el a câştigat alegerile fapt pentru care se simte îndreptăţit să mai încerce încă o dată, la termen sau la anticipate, nici el nu e prea hotărât. Eu cred că nu l-a auzit pe Ponta când a promis că funcţia la care tot tânjeşte el este deja ocupată pe hârtie de Antonescu, iar cealaltă, de premier, i se cuvine şefului său, Ponta.

Ce face viaţa din om! Părea săracul dintr-un alt film decât cel pe care-l joacă PSD cu PNL chiar dacă nici lui conu’ Dinu nu-i place să se uite la el. Asta după ce a pus umărul rău de tot ca să se înfăptuiască. Coane Dinule nu ţine. Crin n-ar fi făcut nici un pas fără îngăduinţa lu’ matale!

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: