În țara hoților, Dragnea e împărat

Duminică, 11 decembrie, ziua Domnului (Dragnea?), s-a consemnat un nou rând de alegeri la care am pierdut. Care noi, întrebați? Noi toți, ca popor. Din nou, media de 6 români din 10 care NU votează s-a păstrat. 6 români din 10 nu sunt interesați de propriul lor viitor. Mă întreb pe câți nu interesează ce se întâmplă cu viața lor și câți nu au cultura necesară ca să înțeleagă că-și pot decide singuri soarta. Nu că ar conta atât de mult motivele pentru care unii (majoritatea imensă tineri) nu votează. Sunt la fel de proști indiferent de motivul pentru care n-o fac și e la fel de grav.

La ora la care scriu acest text, știu doar exit-poll-urile și e nasol. Așa cum era de așteptat, nemersul la vot a convenit de minune PSD-ului, pentru că ai lor au ieșit chiar așa, săraci, șchiopi, bolnavi, ba unii și morți. După redistribuire, pare că majoritatea cu ALDE va fi confortabilă. Dintr-o țară europeană și care părea pe un drum cel bun, cu un guvern care părea că are curajul să se lupte cu monștrii  sistemului, vom redeveni o insulă de corupție și mârlănie. Cel mai probabil, cu un premier condamnat penal definitiv. Pentru ce credeți? Pentru că a furat voturi. Le-a furat pe cârca lui, pentru pârnaie, le-a furat conștient că va fi condamnat dar că asta nu va însemna nimic. Pentru că chiar nu a însemnat. Dragnea a câștigat alegerile cu un scor mai mare decât s-ar fi așteptat el însuși. Tăriceanu (și el cu probleme mari de tot cu dosarele), la fel. Nu m-ar mira ca DNA-ul să fie desființat (sau atent reglementat, cel puțin) cu totul.

Mi-e greu, evident, să-mi găsesc cuvintele, după o asemenea dezamăgire, pentru că ele ar fi prea dure. Scârba care m-a apucat față de acest popor care se împarte între hoți și iresponsabili este greu de descris, dar și dacă aș reuși s-o descriu, ar fi greu de publicat într-un loc atât de public.

Așa cum v-am mai spus, emigrarea pare singura soluție, pentru că acum înțeleg că PSD-ul nu va muri. Nu va muri pentru că din spate vin generații întregi de analfabeți și cretini care își găsesc modelul în Liviu Dragnea, nu în Dacian Cioloș. Noapte bună, România! Și mai du-te dracului!

Vizualizări: 822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: