Inaugurarea stadionului a deschis şi parcarea subterană

Parcarea subterană de la intrarea în stadionul din Târgu Jiu este deschisă publicului de la  meciul de inaugurare de vineri. Primarul  Marcel  Romanescu a declarat că aceasta va rămâne deschisă  gratuit  o perioadă, până când se va  lua  o decizie comună pentru ambele  parcări din stadion.

Parcarea supraterană  din faţa stadionului din Târgu Jiu este  deja deschisă de aproximativ o  lună, zilnic fiind ocupată de cei care îşi desfăşoară activitatea în zona centrală sau au probleme de rezolvat în zonă.

Parcarea subterană fusese închisă până la inaugurarea stadionului, dar de atunci a rămas şi aceea „la liber”, toţi doritorii putând parca deocamdată gratuit acolo. Primarul Marcel Romanescu a explicat luni de ce s-a luat această decizie, barierele parcării din subteran rămânând ridicate pentru o perioadă: „Parcarea subterană  este deschisă din ceea  ce ştiu eu, barierele sunt  ridicate, şi cred  că poate  fi folosită. Ne gândim în acest moment  la o modalitate corectă de a folosi în integralitate parcările de la stadion. Pentru că nu ar fi  normal ca  la suprafaţă să rămână parcarea gratuită şi în subteran să fie  cu plată. De aceea, prin Direcţia de  Patrimoniu, încercăm să găsim o soluţie imediată pentru a putea  folosi în totalitate aceste parcări. Dar, pe moment, parcarea poate fi folosită gratuit, nu sunt folosite barierele”.

Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu trebuie să ia o decizie asupra modului de administrare a parcărilor din jurul stadionului şi a locurilor de parcare din subteran. Cert este că la meciurile din Liga 2 şi Liga 3,  echipele nu sunt obligate să asigure foarte multe locuri de parcare, cum prevede regulamentul pentru meciuri din Liga 1 sau cel pentru organizarea de  meciuri internaţionale.  Folosirea cu plată a parcării subterane nu ar fi un impediment, pentru că regulamentul prevede că trebuie să se asigure locuri de  parcare pentru autocare, carele tv şi autospecialele televiziunilor şi cele ale forţelor de ordine.  

Vizualizări: 1,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: