Se tem că rămân cu drumurile distruse

Drumurile săteşti din comuna gorjeană Samarineşti ar trebui reabilitate de urgenţă pentru că starea lor este jalnică. S-a ajuns în această situaţie din cauza lucrărilor care s-au făcut în localitate pentru alimentarea cu apă şi canalizare.

Este vorba de aproximativ 13.5 kilometri de drum care trebuie modernizaţi, iar valoarea investiţiei se ridică la 23.000.000 de lei. "Aproape toate drumurile din comună trebuie reabilitate. Spun asta pentru că numai drumul judeţean care traversează comuna a fost modernizat, în rest nimic. Este vorba de drumuri complexe, drumuri pe dealuri, trebuie să facem poduri, podeţe. Este mult de lucru la ele. Trebuie să le reabilităm de urgenţă, că sunt distruse. Vă puteţi da seama cum arată dacă s-a lucrat la alimentarea cu apă, la canalizare. Vă daţi seama ce a rămas în urma constructorilor. E bine totuşi că nu au fost reabilitate înainte, că vă daţi seama ce lăsam în urmă. Am avut noroc că la drumul judeţean am lucrat cam în paralel cu el şi nu l-am stricat, dar numai noi ştim ce am păţit acolo", a declarat Marian Ardeiu, consilierul primarului din Samarineşti.

Autorităţile locale din zonă se tem că nu vor mai putea face nimic prin localitate dacă se va desfiinţa Fondul de Investiţii şi Dezvoltare, aşa cum se aude în acest moment. "Vreau să vă spun că noi stăm cu inima strânsă dacă dispare Fondul pentru Dezvoltare şi Investiţii. Din câte am înţeles noul Guvern vrea să îl cam desfiinţeze. Pentru comunităţile mici, care au sub 2000 de locuitori, cum suntem şi noi, este greu să primim bani prin PNDR, pentru că nu facem punctajul. Înainte mai mergea, dar acum s-a strâns cureaua. Dacă se desfiinţează, riscăm să rămânem cu drumurile neasfaltate. Altă şansă nu avem să facem investiţii în comună", a mai spus Marian Ardeiu.

Vizualizări: 2,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: