Nu găseşte firme pentru reabilitarea şcolilor

Autorităţile locale din Bolboşi încearcă de doi ani să găsească o firmă care să reabiliteze două şcoli din comună. Valoarea totală a investiţiei este de 1.600.000 de lei. După nenumărate licitaţii făcute pentru această lucrare, s-a găsit în sfârşit o firmă să reabiliteze una dintre unităţile de învăţământ, însă cealaltă este în continuare ocolită de constructori.

În această situaţie sunt şcolile din satele Bolboasa şi Valea. Pentru aceste unităţi de învăţământ primăria din comuna Bolboşi are proiectele făcute încă de acum doi ani, însă nici până în acest moment nu a reuşit să demareze lucrările. La una dintre şcoli valoarea investiţiei este de 700.000 de lei, iar la cealaltă de 900.000 de lei.

La ambele unităţi de învăţământ trebuie făcute extinderi, modernizări, precum şi dotări cu mobilier nou. Problema cea mare nu sunt banii, ci faptul că nu se găsesc firme care să înceapă lucrările. "Vreau să vă spun că ne chinuim de doi ani să găsim constructor pentru cele două şcoli. Nu exagerez cu nimic, dar până în acest moment cred că am reluat de 7-8 ori procedura de licitaţie şi nu vin firme care să preia lucrarea. În cele din urmă am găsit un constructor care să se apuce de una dintre şcoli, însă pentru cealaltă nimic. O să reiau procedura de licitaţie, pentru că altă soluţie nu am", a precizat Gheorghe Bilea, primarul din Bolboşi

Primarul înţelege totuşi de ce nu sunt firme dornice să preia cele două lucrări. "La noi marea problemă a firmelor de construcţii este că nu au personal. Nu au efectiv cu cine lucra. Să nu mai punem şi problema banilor, că le este frică de faptul că nu le achităm la timp. Oamenii nu vor să mai muncească în construcţii. V-am spus că de abia am găsit o firmă după 2 ani care să înceapă lucrările la una dintre şcoli", susține primarul Bilea.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: