Primăria Târgu Jiu, reacție după ce șoferii au numărat “zebrele”: Nu avem doar conducători auto în oraș!

Autoritățile din Târgu Jiu reacționează după ce mai mulți șoferi s-au plâns pe internet că sunt prea multe treceri de pietoni în oraș. Nu au de gând să facă vreo schimbare în această privință. Dimpotrivă. Au solicitări la primărie pentru noi treceri de pietoni și în alte zone din oraș unde sunt multe persoane vârstnice cărora vor să le ușureze mișcarea în oraș.

Peste 100 de șoferi au semnat o petiție online după ce un tânăr a descoperit în doar 2,4 kilometri nu mai puțin de 17 treceri de pietoni. Conducătorii auto spun că pierd mult timp în trafic mai ales că multe dintre treceri nu sunt semaforizate. Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a explicat că sunt șanse mici să se schimbe ceva în această situație. “Mi-e greu să vă spun. Trecerile de pietoni sunt puse acolo unde ai nevoie de ele. Ce ar trebui să facă un om mai în vârstă dacă le-am pune la 300 de metri. Să meargă 300 de metri, să se întoarcă 300 de metri? Până la urmă, trebuie să găsești o cale de mijloc între rutier și pietonal”, a declarant Jilăveanu.

Mai mult decât atât, primăria are deja mai multe solicitări să traseze noi zebre prin oraș. Cele mai multe vin de la persoanele care locuiesc în zona Smârdan din Târgu Jiu. „S-au numărat trecerile de pietoni de la giratorii. Să nu uităm că sunt semaforizate. Pe amândouă se trece o singură dată, pe amândouă se stă o dată. Mașina stă o singură dată în sensurile giratorii. Distanțele nu sunt atât de mici încât să încurce circulația. Avem solicitări de înființare de treceri de pietoni în zona Smârdan. Sunt acolo mai mulți cetățeni în vârstă. O să găsim o cale de mijloc. Nici să desființezi trecerile de pietoni, pentru că nu avem doar conducători auto în acest oraș. Avem și copii, și persoane mai în vârstă, și persoane care nu au mașină și trebuie să le asiguri și lor mișcarea în oraș”, a mai spus Jilăveanu, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: