Încă 40 de cazuri de Covid și cinci decese

Tendinţă de creştere a cazurilor de COVID-19 în Bucureşti şi în 12 judeţe, între care și Gorj, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Instituția Prefectului Gorj a anunțat marți că numărul total de infectări, de la izbucnirea epidemiei, a ajuns la 1.167.  877 persoane sunt declarate vindecate, externate și la domiciliu, dar, din nefericire, 48 de persoane au decedat. 

Față de ultima raportare, au mai fost înregistrate cinci decese. Trei bărbați și două femei au fost răpuși de virus. Toți prezentau și alte afecțiuni medicale. Este vorba de un bărbat în vârsta de 68 de ani, cu hipertensiune arteriala grad 3 și pneumonie; o femeie în vârstă de 79 de ani, cu hipertensiune arterială grad 2, insuficiență cardiacă cronică, diabet zaharat; un bărbat de 73 de ani cu neoplasm laringian și traheostomie; un bărbat în vârstă de 65 de ani cu astm bronșic cronic și o femeie de 59 de ani cu pericardită și bronhopneumonie.

„De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 40 de cazuri noi de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel: 26 rezultate pozitive de la laboratorul din sistemul public și 14  rezultate pozitive de la laboratoarele din sistemul privat”, a transmis Prefectura Gorj.

La nivelul județului Gorj, s-au prelevat, până în prezent, 7.725 de teste.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți alte 1.215 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Numărul total de infecții a ajuns la 63.762, iar cel al deceselor la 2.764.

Vizualizări: 2,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: