Vindecat de Covid: Nu mai pot spune că sunt același om ca înainte

Chiar și după vindecare, coronavirusul lasă amprente adânci în organismul celor diagnosticați cu această boală. O mărturisește și șeful Crucii Roșii Gorj, Marius Vlaicu, și el infectat cu SARS-CoV-2 și vindecat după două săptămâni de spitalizare și tratament. Analizele de după externare au ieșit mai proaste decât înainte să fie confirmată această infecție și va mai avea nevoie de câteva luni să-și revină. „Nu mai pot spune că sunt același om ca înainte”, a declarat Vlaicu.

Marius Vlaicu a fost testat pozitiv pentru Covid 19 la sfârșitul lunii mai. A fost internat în spital și, deși făcea parte din categoria vulnerabilă, s-a negativat după două săptămâni de tratament. Acum, vindecat și externat, le transmite gorjenilor să se protejeze: „Din păcate, nu am fost iertat nici eu și am fost diagnosticat cu Covid 19 în perioada 22 mai – 4 iunie. Am fost internat în secția de Boli Infecțioase, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Nu a fost o perioadă ușoară. A fost o perioadă de 14 zile de spitalizare în care, cu tratament, am reușit să mă negativez și am fost externat. De aceea le transmit gorjenilor să se protejeze, să poarte mască și pe stradă, când e aglomerat”.

Chiar dacă s-a făcut bine, nu se mai simte la fel ca înainte să fie infectat. Organismul său mai are nevoie de câteva luni să-și revină. „Eu nu am fost foarte bolnav până la 51 de ani. Organismul a fost puternic. Am avut febră și tuse foarte puternică timp de aproape patru săptămâni. Pot să spun că nu mai sunt același om ca înainte de a fi diagnosticat cu Covid 19. Am început și serviciul, dar tratamentul pe care l-am urmat și analizele pe care le-am făcut ulterior externării mele din spital nu au fost în aceiași parametri ca înainte. Medicul de familie mi-a spus că se va reface destul de greu organismul, până la șase luni, așa că trebuie să avem răbdare”, a mai spus președintele Crucii Roșii Gorj.

Pentru cei care nu cred în existența virusului, Vlaicu le transmite să poarte masca de protecție în locurile aglomerate, chiar și în spații deschise. „Eu, de când am ieșit din spital, port mască pe stradă. Chiar am fost admonestat de către unii cetățeni și uite că sunt și persoane care sunt sceptice. Eu vreau să le transmit că trebuie să ne ferim de această boală, nu este de glumă. Trebuie să purtăm mască, să respectăm distanțarea socială și să ne spălăm foarte des pe mâini”, a mai mărturisit Marius Vlaicu. (M.M.)

Vizualizări: 4,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: