Încă 500 de şomeri. Vezi cine face concedieri!

Aproximativ 500 de gorjeni vor rămâne fără locuri de muncă în următoarele două luni. Ultimele notificări primite de AJOFM Gorj au venit din partea unei societăţi de construcţii şi a reprezentanţilor Interex. La acestea, se adaugă şi cele de la Hidroconstrucţia, disponibilizările anunţate de instituţie fiind amânate până la data de 1 decembrie.

Primul val al disponibilizărilor a fost deja anunţat cu data de 1 noiembrie când vor trimise în şomaj 74 de persoane. Este vorba despre 44 de angajaţi ai unei firme de construcţii din Vâlcea, care va renunţa la punctul de lucru din Târgu Jiu şi de cei 30 de salariaţi de la Interex, disponibilizaţi în baza unui program de concediere aplicat nivel naţional. “Începând cu data de 1 noiembrie vor intra în şomaj 44 de salariaţii ai unei societăţi din Vâlcea, care îşi va închide punctul de lucru de la Târgu Jiu, şi 30 de angajaţi de la Interex, care vor fi disponibilizaţi, printr-un program de concediere la nivel naţional ca urmare a închiderii supermarket-urilor”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

De asemenea, în pragul sărbătorilor de iarnă, rândurile şomerilor se vor îngroşa cu încă 396 de persoane, angajaţi Hidroconstrucţia. “Încă din luna septembrie, am primit notificări de la Hidroconstrucţia potrivit cărora urma să fie trimişi în şomaj 396 de angajaţi. Am luat legătură cu reprezentanţii instituţiei şi ni s-a spus că disponibilizările au fost amânate, urmând ca acestea să aibă loc începând cu data de 1 decembrie”, a mai precizat Ana Maria Niculescu. În momentul de faţă, în evidenţele AJOFM Gorj figurează 10.282 de şomeri, iar rata şomajului este de 6.94%.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: