Încă cinci cazuri de Covid-19 la Motru

Este focar de infecție la Motru, mai multe persoane fiind diagnosticate cu noul coronavirus SARS-CoV-2. După femeia de 58 de ani care lucrează la o fabrică de tricotaje din Motru au mai fost testate pozitiv și alte persoane care au avut contact cu aceasta.

Este vorba de soțul femeii, portar la spital, dar și de o familie - soț și soție, precum și alte două persoane care lucrează în fabrică.

Din familia de patru persoane care s-a prezentat la spital pentru că soțul și soția și-au pierdut gustul și mirosul, cei doi au fost testați pozitiv, iar copiii lor minori negativ. Aceștia vor sta cu bunicii până când părinții lor se vor face bine.

De asemenea, pentru încă două persoane testele au fost pozitive. Pacienții pozitivi vor fi transferați la spitalul din Târgu Cărbunești, unde sunt tratați exclusiv pacienți cu Covid-19.

După plecarea primului lot de șapte teste de la spitalul din Motru la Craiova, pentru analize, la unitatea medicală gorjeană s-au mai prezentat și alte persoane care lucrează la fabrică și au simptome.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au dispus autoizolarea la domiciliu pentru 160 de angajați din fabrica respectivă, împreună cu familiile lor, ca măsură preventivă.

Încă sunt așteptate rezultatele testelor pentru salariații de la Cariera Roșia, care s-au prezentat la spitalele din Rovinari și Turceni cu unele simptome. Aceștia sunt colegi pe același excavator cu un miner testat negativ, dar a cărui soție a fost testată pozitiv.

Vizualizări: 17,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: