Încă două investiții mari în Rovinari

Autoritățile din Rovinari anunță două posibile mari investiții în oraș. După fabricile deja deschise, unde lucrează peste o mie de oameni, primarul Robert Filip a anunțat că au început deja lucrările la fosta fabrică UMR din oraș. În acest caz, vorbim de o investiție de peste 20 de milioane de euro. Alte 30 de milioane de euro ar urma să fie investite într-o altă zonă din Rovinari.

În ceea ce privește fabrica ce va fi deschisă în fostul spațiu unde a funcționat UMR, un grup de firme din Italia a început deja lucrările. Aici se vor investi peste 20 de milioane de euro. Pentru început, vor fi create, după cum a anunțat edilul Robert Filip, peste 200 de locuri de muncă.

Și nu este singura investiție pe care o au în plan autoritățile.

„Cred că vom fi singurii care vor mai aduce încă două investiții mari la Rovinari. Înseamnă 22-25 de milioane de euro în fosta fabrică UMR care s-a cumpărat de un grup de firme italian. Deja lucrează, au autorizație de construcție, se lucrează. Au aproximativ 200-250 de locuri de muncă. Mă bat cu niște forțe oculte de la București până la Gorj pentru a face acea fabrică de gips carton, unde sunt în procedură de a face licitația pentru material și acolo se vor investi peste 30 de milioane de euro. Deja terenurile sunt cumpărate și așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat primarul din Rovinari, la Accent TV.

Vizualizări: 5,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: