Supraveghetor CE Oltenia: Nu vor exista disponibilizări, ci angajări

Nu vor exista disponibilizări colective la Complexul Energetic Oltenia. Chiar se vor face angajări. O spune Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere al companiei energetice. Este știut deja că mii de oameni vor pleca din sistem pentru că urmează să iasă la pensie, dar Iulian Popescu dă asigurări că sunt programate angajări pentru ca activitatea din anumite sectoare să se mai poată desfășura după pensionările ce vor veni pe bandă rulantă.

Mii de pensionări estimează oficialii companiei că se vor face în rândul angajaților din Complexul Energetic Oltenia. Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere, a explicat, la Radio Infinit, că nu se vor face concedieri colective în perioada următoare, ci chiar se gândesc reprezentanții companiei să facă angajări.

“Am spus-o și o repet. Nu vor exista disponibilizări în masă la Complexul Energetic Oltenia. Toate reducerile de personal vor ține de reducerea naturală, de ieșirea la pensie a oamenilor. Discutăm de câteva mii de oameni în următorii ani, care vor ieși la pensie, pe cale naturală. Și în unele cazuri chiar vorbim de angajări noi pentru că aceste pensionări nu se vor îmtâmpla după cum vrea organigrama și noua structură eficientă a companiei, și anumite sectoare de activitate vor rămâne fără personal disponibil din cauza numărului foarte mare de oameni care se vor pensiona”, a declarat Iulian Popescu.

Media de vârstă în companie depășește 50 de ani în special în producție. Dacă nu se vor face angajări, admite și Iulian Popescu, în anumite sectoare nu se va mai putea lucra: „În compania energetică, media vârstei este destul de înaintată. Discutăm de un personal îmbătrânit în general. Nu ai cum să susții activitatea în anumite sectoare fără angajări”.

În prezent, compania energetică numără peste 12 mii de angajați. În următorii cinci ani, oficialii CE Oltenia estimează peste patru mii de pensionări. 

Vizualizări: 2,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: