Încă o comună va avea Serviciu de Evidență a Persoanelor

O altă localitate din Gorj va avea propriul Serviciul de Evidență a Persoanelor. Este vorba de comuna Bălești, acolo unde se mai așteptă doar avizul de funcționare. Cel mai probabil serviciul va deveni funcțional pentru cetățeni în luna iulie.


Autoritățile locale din comuna Bălești au înființat Serviciul de Evidență a Persoanelor care să deservească cetățenii care doresc să se pună în legalitate cu actul de identitate. În prezent aceștia sunt nevoiți să meargă la Târgu-Jiu pentru preschimbarea buletinelor.

Sediul de la Bălești a costat aproximativ 60.000 de lei și a fost realizat cu bani de la bugetul local. ”Totul este pregătit pentru funcționarea Serviciul de Evidență a Persoanelor, numai că mai avem nevoie de un aviz de la București. Sediul este amenajat și dotat cu aparatura necesară, s-au făcut angajările, funcționarii care vor lucra aici au fost instruiți, rămânând doar să primim acceptul de la București. Sediul Serviciului de Evidență a Persoanelor este chiar lângă primărie și a fost realizat în interesul cetățenilor din localitate. Cel mai probabil din luna iulie, cel târziu august, cetățenii din Bălești se pot adresa serviciului pentru schimbarea actelor de identitate”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul din comuna Bălești.

Acesta a purtat discuții cu primarul din Telești, care și-a arătat ar dori ca cetățenii comunei sale să fie arondați la Serviciul de Evidență a Persoanelor Bălești. În prezent și cetățenii din Telești merg la Târgu-Jiu pentru a se pune în legalitate cu actele de identitate.

Vizualizări: 1,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: