Gunoaie colectate de firma de salubrizare, aruncate într-o comună din Gorj. Primarul a căutat indicii în gunoi

Descoperirea cu miros de gunoi și iz penal într-o comună din județul Gorj. Autoritățile locale din Roșia de Amaradia au descoperit în această dimineață munți de gunoaie într-o zonă mai puțin circulată. Încercând să afle cum au ajuns acolo deșeurile menajere, primarul a constatat că acestea sunt aduse chiar de firma de salubrizare care colectează gunoiul din localitățile învecinate. 

Munții de gunoaie au apărut pe marginea unui drum amenajat de autoritățile locale din Roșia de Amaradia pentru a fi asfaltat. Drumul reduce cu 15 kilometri distanța dintre comună și municipiul Târgu-Jiu. Trecând pe acolo, primarul a constat destul de multe gunoaie și a organizat o acțiune de ecologizare a zonei.

Mare le-a fost mirarea să constate că gunoaiele s-au înmulțit peste noapte și au apărut suspiciuni. ”Am văzut că zona este plină de gunoaie și am trimis azi de dimineață o echipă de la primărie acolo să vadă care este situația și apoi să începem acțiunea de ecologizare programată pentru azi. "M-au sunat și mi-au spus că sunt saci de gunoaie aruncați și când am auzit asta m-am dus imediat la fața locului să căutăm indicii. Am găsit o factură a unei femei din comuna Bustuchin, am identificat-o, este cu probleme sociale, și a spus că mașina de gunoi i-a luat sacul de la poartă. Am mai căutat prin gunoi și am văzut că mai erau facturi și din alte comune, care sunt pe traseul de colectare a gunoiul de către firma BCA Salubris care este în subordinea ADIS Gorj. L-am anunțat imediat pe Luis Popa să vină în teren să vadă care este situația. Din punctul meu de vedere treaba este cam penală, și dacă Luis Popa nu va lua măsuri și va trata problema superficial mă voi ocupa personal de asta", a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

"În urma sesizării primite din partea domnului primar Liviu Ion Cotojman am mers cu colegii mei la fața locului pentru a vedea cele semnalate, anunțând și Garda de Mediu despre această problemă.

Mâine vom merge cu reprezentații Gărzii de Mediu, dar și cu reprezentanții primăriei, la fața locului.

După finalizarea controlului vom lua măsurile ce se impun în astfel de situații. Se poate ajunge chiar la rezilierea contractului dacă se adeverește ca ei au aruncat", a declarat Luis Popa, șeful Serviciului de Salubritate din Consiliul Județean Gorj.

Edilul din Roșia de Amaradia a stopat acțiunea de ecologizare programată azi până când se va stabili cu exactitate cum au ajuns tone de gunoaie din comunele învecinate la el în localitate. ”Nu aveau cum să aducă oamenii gunoiul la Roșia de Amaradia. Sunt facturi din mai multe comune, de la cetățeni care stau aproape de Craiova. Nu făceau drumul special să arunce gunoiul la Roșia de Amaradia. Sunt sigur să firma de salubrizare BCA a descărcat intenționat gunoiul aici ca să nu mai facă un drum de Târgu-Jiu să-l aducă și au mai încărcat încă o dată mașina de pe traseul lor. În plus de asta au mers pe acest drum amenajat de noi pentru asfaltare că a mai scurt cu 15 kilometri și mai scutesc motorină și nu e foarte circulat. Au putut să-și facă treaba liniștiți.  Acum am nevoie aici de o mașină să încarc gunoiul direct pentru că este foarte mult", a mai spus Liviu Cotojman.

Primarul din Roșia de Amaradia nu a anunțat încă Garda de Mediu pentru că așteaptă rezultatele anchetei făcute de Luis Popa în comună.

 actualizare:  "În urma sesizării primite din partea domnului primar Liviu Ion Cotojman am mers cu colegii mei la fața locului pentru a vedea cele semnalate, anunțând și Garda de Mediu despre această problemă. Mâine vom merge cu reprezentații Gărzii de Mediu, dar și cu reprezentanții primăriei, la fața locului. După finalizarea controlului vom lua măsurile ce se impune în astfel de situații", a transmis Luis Popa.

Galerie foto


Vizualizări: 5,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: