Încă o grădiniţă cu program prelungit la Baia de Fier

Comuna Baia de Fier se poate mândri cu o grădiniţă cu program prelungit, care ar putea concura oricând cu cele din mediul urban. Întrucât această investiţie s-a dovedit a fi foarte benefică localnicilor, autorităţile vor să mai înfiinţeze o grădiniţă similară, de această dată în satul Cernădia. Chiar dacă demersurile sunt în prima fază, deja conducerea şcolii a înregistrat aproximativ 20 de cereri. Pe lângă înfiinţarea unei noi grădiniţe cu program prelungit, primarul Dumitru Turbăceanu intenţionează să reabiliteze şi căminul cultural de la Cernădia.

Grădiniţa cu program prelungit din Baia de Fier s-a dovedit a fi o investiţie utilă pentru comunitate. Aproximativ 30 de părinţi şi-au înscris copiii la această grădiniţă, iar solicitările sunt în creştere. Contra sumei de 8 lei/zi copiilor li se oferă un mic dejun, un prânz şi două gustări. Grădiniţa cu program prelungit din Baia de Fier îşi desfăşoară activitatea într-o clădire modernă care respectă normele referitoare la spaţiul oferit sălilor de grupă, la terenul destinat activităţilor în aer liber, la mobilierul şi instalaţiile necesare asigurării condiţiilor igienico-sanitare pentru sănătatea copiilor. Mobilierul grădiniţei este nou şi specific vârstei copiilor. În aceeaşi clădire îşi desfăşoară activitatea două grupe de la grădiniţa cu program normal. Dacă iniţial grădiniţa cu program prelungit şi-a început activitatea cu doar o grupă de copii, autorităţile locale se gândesc să suplimenteze numărul de locuri din cauza numărului mare de solicitări. În momentul de faţă, un număr de 29 de copii frecventează grădiniţa cu program prelungit.

 Grădiniţă cu program prelungit şi pentru copiii din Cernădia

Autorităţile de la Baia de Fier intenţionează să amenajeze o grădiniţă cu program prelungit şi în incinta şcolii din Cernădia. Primarul Dumitru Turbăceanu spune că deja au fost alocate fonduri din bugetul local. „Grădinţa cu program prelungit din Baia de Fier s-a dovedit a fi una foarte utilă pentru comunitate. Copiii învaţă în condiţii moderne în timp ce părinţii lor sunt la serviciu. De asemenea, beneficiază de asistenţă medicală şi masă. Începând din toamnă vrem să înfiinţăm o grădiniţă cu program prelungit şi pentru copiii din satul Cernădia. Grădiniţa va funcţiona în incinta şcolii, dar vom face unele modificări. Toate cheltuielile vor fi suportate din bugetul local, iar condiţiile vor fi aceleaşi ca cele de la grădiniţa cu program prelungit din centrul comunei”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

Deşi demersurile sunt în prima fază, conducerea şcolii din Cernădia a început să primească solicitări din partea părinţilor. „Avem deja înregistrate 19 cereri din partea părinţilor. Chiar dacă nu toţi nu toţi sunt angajaţi, oamenii sunt ocupaţi cu agricultura, au proiecte pe fonduri europene. În mare parte avem condiţii pentru a amenaja o grădiniţă cu program prelungit. Cu sprijinul primăriei, vom face o prelungire a clădirii actuale pentru o sală de mese, avem spaţiu pentru dormit şi grup sanitar”, a declarat Mioara Duguleană, profesor coordonator.

Galerie foto



Vizualizări: 2,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: