Voucherele “Rabla”, folosite ca avans pentru “Prima maşină”

Veste bună pentru proprietarii de autoturisme vechi! Săptămână trecută, Guvernul a aprobat o hotărâre potrivit căreia tichetul Rabla poate fi folosit pentru acoperirea avansului de minim 5% ce trebuie achitat pentru a obţine creditul din „Prima Maşină”.

Programele „Rabla” şi „Prima maşină” au fost corelate. Începând din acest an, proprietarii de autoturisme pot folosi pentru „Prima maşină” voucherul obţinut din casarea maşinilor vechi, evaluat la 6.500 de lei. Tichetul Rabla poate fi folosit pentru acoperirea avansului de minim 5% care trebuie achitat pentru a obţine creditul din „Prima Maşină”. Nu sunt eligibili pentru acest program decât cei care nu au mai avut până acum o maşină nouă. O maşină nouă luată prin Prima Mașină nu poate depăşi valoarea de 50.000 de lei (fără TVA).
Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj consideră că prin comasarea celor două programe va creşte numărul celor care îşi vor achiziţiona maşini noi. „Prin hotărârea de Guvern, adoptată în urmă cu câteva zile, s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu în care au fost prinse sume defalcate pentru: Prima Maşina; Rabla; Casa Verde; Casa Verde Plus; pe Piste pentru Biciclişti şi pe plantare. Începând cu acest an Programele „Rabla” şi „Prima Maşină” s-au corelat. Comasarea celor două programe este o idee foarte bună pentru că cetăţeanul poate să beneficieze de voucherul de la “Rabla” ca să-l utilizeze la “Prima Maşină”. Este o măsură benefică pentru că poate creşte numărul tinerilor care nu au bani pentru avansuri, tichetul constituie parte din avans şi poate să-i sprijine în achiziţionarea unui autoturism nou. Anul trecut nu s-au consumat voucherele puse la dispoziţie prin Programul Rabla. Acum sperăm să se atingă parametrii”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.
Conducerea instituţiei speră ca programele să devină operaţionale din a doua jumătate a lunii mai. „Cred că în a doua jumătate a lunii mai programul va deveni operaţional, întrucât până la sfârşitul lunii aprilie ar trebui să apară ghidul de finanţare”, a mai precizat Nicolae Giorgi.

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: