Hanu, supărat pe consilierii locali din Motru. Află motivul!

Primarul Dorin Hanu din Motru este foc și pară pe consilierii opoziției care au votat pentru amânarea Zilelor Municipiului după alegerile din iunie anul acesta. Hanu spune că dorința lui era ca sărbătoarea să fie organizată pe 25 mai, când de altfel se împlinesc 50 de ani de existență a orașului. Pentru că a știut că aleșii locali vor vota împotrivă nici nu s-a dus la ședință și le transmite acum consilierilor că nu va mai convoca nicio ședință ordinară până la finele mandatului. Liberalii spun însă că amânarea zilelor municipiului este o idee bună, căci în felul acesta actualul primar va putea preda ștafeta viitorului primar chiar în fața oamenilor.

Motrenii nu vor mai sărbători zilele municipiului pe 25 mai, așa cum anunțaseră autoritățile locale inițial. Proiectul de hotărâre nu a fost votat la finele săptămânii trecute de către consilierii PNL, ALDE și PSRo. Primarul Hanu este extrem de supărat pe aleșii locali. ”Ei ar dori să se facă în iunie, dar este imposibil de făcut pentru că atunci nu există Consiliu Local legitim, eu sunt în interimat, deci nu pot să îndeplinesc ceea ce doresc ei. Nu se vor face și gata, asta este situația. Probabil viitorul Consiliu Local va lua o decizie. Toți au votat împotrivă, cu excepția celor șapte consilieri de la PSD. Eu nu am participat la ședință, m-am dus, am avut o discuție cu ei, știam ce se pregătește, știam că vor să respingă toate proiectele”, a spus primarul Dorin Hanu.

Adio ședințe
Hanu le-a transmis consilierilor locali că atât cât mai stă în fruntea primăriei nu va mai convoca nicio ședință ordinară. ”Cu ocazia asta îi anunț că eu, ca primar în funcție, nu voi mai convoca niciodată o ședință de Consiliu Local în mandatul meu fiindcă eu nu vreau ca acest organism să devină teatru de campanie electorală pentru ei, nu vreau să-și bată joc de proiectele mele. Ei au posibilitatea, o treime din ei, să convoace ședințe extraordinare, că ședința ordinară o poate convoca doar primarul. E problema lor, consideră că au proiecte deosebite pentru cetățeni, pot să facă programul. Noi am făcusem o negociere cu artiștii care oricum sunt foarte ocupați în perioada asta, mai-iulie, erau Alina Eremia, Adda, Niculina Stoican, Nicoleta Nucă, Lora, Compact”, a mai spus Hanu. Cel mai mult au de pierdut, spune Hanu, agenții comerciali din zonă care prin această sărbătoare își rotunjeau și ei veniturile. ”Agenții economici din Motru pierd extraordinar de mult pentru că atunci, în perioada respectivă, făceau și ei vânzare. Acum, toți banii din Motru se vor duce la Târgu Jiu, la Severin, unde se organizează. Banii minerilor din Motru, în loc să rămână în Motru, la agenții economici de aici, vor merge în celelalte zone din ambiția unor consilieri care fac lucruri împotriva comunității care i-a propulast în Consiliul Local”, a spus Hanu.

Iovan: ”Poate să predea ștafeta”
Sorin Iovan, consilier local PNL, spune că situația nu este atât de tragică pe cât o descrie Hanu. Iovan crede că organizarea după alegeri a zilelor municipiului ar fi un prilej bun ca Hanu să predea ștafeta. ”Zilele Motrului au fost și în octombrie, și în 29 și în 30, în funcție de cum a căzut week-end, nu este o dată bătută în cuie. Eu zic că este o idee foarte bună după alegeri, în acest fel se face și schimbul de generații dacă dânsul nu mai candidează, atunci pe scenă poate să predea ștafeta noului primar. Părerea mea este că oamenii trebuie să fie liniștiți de Zilele Motrului, nu să îi deranjeze tot felul de partide când stau la masă, că așa se întâmplă dacă au loc în campania electorală”, a spus Sorin Iovan, consilier local PNL.

Vizualizări: 524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: