Încă o iarnă în frig pentru pieţarii din Târgu Jiu

Cei aproximativ 150 de pieţari din Piaţa Centrală vor fi nevoiţi să stea, în frig, la tarabe şi în această iarnă. În ciuda faptului că autorităţile promiteau o piaţă agroalimentară închisă încă de la sfârşitul anului trecut, lucrările de amenajare vor fi demarate abia în aceste zile. Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu spun că pieţarii se vor putea bucura de condiţii moderne începând de iarna viitoare.

Primăria Târgu Jiu va demara lucrările de amenajare a pieţei agroalimentare în spaţiul închis, în aceste zile. Noua piaţă va fi folosită pe timp de iarnă, începând de anul viitor, şi va asigura mese pentru 160 de producători şi societăţi comerciale.“În aceste zile vor fi demarate lucrările de amenajare a pieţei agroalimentare în spaţiu închis. Termenul de execuţie este de 9 luni, iar valoarea investiţiei se ridică la 2 milioane de lei. Începând de iarna viitoare, producătorii şi societăţile, care îşi desfăşoară activitatea sub cupola din Piaţa Centrală vor fi mutaţi, pe timpul iernii într-un spaţiu închis”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Construcţia va fi amplasată în spatele halei de carne din Piaţa Centrală, pe o suprafaţă de 1200 metri pătraţi şi va avea parter şi etaj. Vânzătorii care sunt nevoiţi să stea în frig, la tarabe, vor fi primii care vor avea acces în noua hală. Spaţiul va fi împărţit în sectoare pentru producători şi pentru societăţi comerciale. Noua piaţă agroalimentară va avea o structură metalică, iar avea închiderile vor fi din panouri termoizolante. Uşile de acces se vor deschide automat. Autorităţile promit că nu vor mări taxele, anul viitor, când vor da în folosinţă noul spaţiu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: