Gara Târgu Jiu intră în reparații

Sucursala Regională Căile Ferate (SRCF) Craiova va efectua lucrări de reparații și de igienizare la clădirea de călători din gara Târgu Jiu în cursul anului 2019. Clădirea s-a degradat în ultimii ani și se impune efectuarea unor lucrări de reparații și chiar modernizări.

Reprezentanții Căilor Ferate Române au comunicat efectuarea lucrărilor de reparații într-un răspuns formulat la o petiție adresată de un târgujian. Valeriu Peptenatu a sesizat mai multe probleme în ceea ce privește clădirea care deservește călătorii stației CFR din Târgu Jiu. ”Să sperăm că cei de la CFR Călatori nu au răspuns doar că trebuia închisă acea petiție trimisă de mine cu privire la stația CFR Târgu Jiu care este praf. Sper ca aceasta operațiune să aibă loc pentru că este poarta de intrare în oraș și este imaginea Târgu Jiului”, a spus Valeriu Peptenatu.

De asemenea, conducerea Companiei Naționale Căile Ferate Româna SA a mai spus că are în plan să modernizeze sau să efectueze lucrări de reparații în 47 de stații de cale ferată din România, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare. În prezent, compania întocmește documentațiile pentru contractarea unei societăți care să întocmească studiul de fezabilitate pentru obiectivele de investiții, dar va mai dura doi ani numai pentru a face această procedură.

În cadrul proiectului de modernizare este prinsă și stația Târgu Jiu, alături de cele din Alexandria, Caracal, Filiași, Roșiori Nord și Piatra Olt.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: