Încă o șpagă la Primăria Capitalei

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la 12 iunie 2015, ora 00.20 până la 13 iunie 2015, ora 00.20, a inculpatului METESCU GHEORGHE COSMIN, funcționar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța de reținere se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În cursul anului 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin, în calitate de funcționar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului București, a pretins – prin intermediari – suma de 40.000 de euro de la proprietarii unui teren situat în București, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal.

Concret, proprietarii erau interesați ca suprafața de teren respectivă să dobândească caracter construibil, în condițiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafață de teren nu avea caracter construibil, fiind încadrată în categoria „spații verzi”.

La data de 11 iunie 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin a primit de la unul dintre intermediari suma de bani respectivă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Inculpatului Metescu Gheorghe Cosmin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 12 iunie 2015, la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: comunicat DNA

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: