Încă trei parlamentari de Gorj la redistribuire

Redistribuirea naţională mai dă Gorjului încă trei parlamentari, pe lângă cei opt care au câştigat colegiile. Ultimele informaţii arată că şi ARD va avea un parlamentar, în persoana lui Ion Cupă. De asemenea, Niculina Mocioi, candidat pe colegiul 5, şi Tudor Barbu, candidat pe colegiul 1 Senat vor ocupa un scaun în Parlament.

În total, judeţul Gorj va avea 11 parlamentari: şapte de la USL, Victor Ponta, Mihai Weber, Scarlat Iriza, Camelia Khraibani, Vasile Popeangă, Dian Popescu şi Toni Greblă, trei de la PP-DD, Răzvan Rotaru, Niculina Mocioi, Tudor Barbu, şi unul de la ARD, Ion Cupă.

Practic, locuitorii din trei colegii din Gorj vor avea câte doi deputaţi sau senatori. Pe colegiul 1 Ion Cupă şi Răzvan Rotaru, pe colegiul 5 Niculina Mocioi şi Vasile Popeangă şi pe senatul 1 Tudor Barbu şi Dian Popescu. 

Ion Cupă a declarat ieri că nu a fost încântat că va ajunge deputat prin redistribuire, dar „este bine când totul se termină cu bine“. În plus, Cupă a spus că în timpul campaniei a suferit şi multe dezamăgiri deoarece au mai fost mai multe persoane care l-au trădat.

Niculina Mocioi, secretar executiv la PP-DD Gorj, şi deputat pe colegiul 5, a declarat ieri că imediat după rezultate a fost încântată de numărul de voturi pe care l-a obţinut. Aceasta a avut cele mai multe voturi dintre candidaţii la Camera Deputaţilor. „Trebuie să aşteptăm comunicarea oficială a Biroului Electoral Central, dar vreau să le mulţumesc oamenilor care mi-au acordat votul. Am obţinut 10.707 voturi pe colegiul 5, un colegiu foarte greu. Îmi pare rău că cel care ne-a ajutat pe noi toţi să ajungem în Parlamentul României, Dan Diaconescu, nu este printre câştigători la aceste alegeri. Scorul pe care l-am obţinut în Gorj se datorează muncii unei echipe cu oameni simpli, încrezători într-o nouă clasă politică, dar mai ales lui Dan Diaconescu. După aceste alegeri, în sfârşit gorjenii de rând sunt reprezentaţi în Parlament“, a spus Mocioi.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: