Încă un jurnalist lasă presa pentru politică

Iulian Ţimpea este de vineri vicepreşedinte la Partidul Forţa Civică Gorj. Fostul jurnalist de la Radio Târgu Jiu şi Gorj TV a spus că speră să poată face mai mult din politică decât din presă.

Ţimpea spune că a primit propunerea de la preşedintele Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu, chiar într-un moment în care se pregătea să plece în străinătate, pentru a-şi face un viitor. Întâlnirea a avut loc ... într-o parcare. „Vin din rândul dvs. Ştim cu toții că Gorjul e în primele cinci judeţe la nivel național la șomajul din rândul tinerilor. În urmă cu o săptămână, urma să plec și eu din țară. M-am întâlnit cu domnul președinte. Am discutat 10 minute, dar mi-am dat seama că proiectul pe care mi-l propune e viabil. Cred că pot să fac mai mul din noua postură decât din presă“, a declarat Iulian Ţimpea. Preşedintele FC, Ion Săvoiu, a locuit 20 de ani în Italia, declarând că a avut argumente pentru a-l convinge pe Iulian Ţimpea să nu plece din ţară. „A spune mi-este greu sau mi-e foame pot să o spun mai bine în limba română. Copii mei s-au născut acolo, în Italia, dar copiii mei sunt tot copii acelor străini“, a declarat acesta.

În ultimii ani, mai mulţi jurnalişti au lăsat presa pentru politică sau administraţie. Cele mai recente exemple sunt Corina Belteu de la Antena 1, care lucrează acum în cabinetul prefectului Alin Văcaru, şi Alin Şipanu de la ziarul Gorj Exclusiv, care ocupă acum funcţia de consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. 

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: