Încă un medic încătuşat lângă Maria Lupulescu

Ancheta în dosarul de evaziune fiscală ce a dus la arestarea preventivă a patroanei de la Lexi Star pare să nu bată pasul pe loc, ieri primind mandat de arestare preventivă încă un medic din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare. La fel ca şi colega sa Ana Guţă, şi acesta a eliberat acte false pentru zeci de tone de carne „stricată”, punând umărul la evaziunea fiscală cu care, cel puţin teoretic, instituţiile statului luptă de zor de ani de zile…

Dumitru Firiza este medicul sanitar-veterinar care este acuzat de fals intelectual şi complicitate la evaziune fiscală. El este unul din cei trei medici anchetaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în acest dosar în care, la cum stau lucrurile, ar trebui să mai cadă şi alte capete. Conform Parchetului, Firiza ar fi emis documente false, menite să o ajute pe Maria Lupulescu, patroana unui hotel şi a unei carmangerii din Târgu Jiu, să nu înregistreze în contabilitatea firmei sale zeci de tone de carne.

„Acesta, în calitate de medic veterinar în cadrul instituţiei menţionate, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a întocmit în numele medicului veterinar D.G.V., certificatele sanitar veterinare nr. 879 din 3.07.2011 şi 880 din 7.9.2011, în care se menţiona fictiv „carne şi produse din carne ce nu sunt destinate consumului uman” în cantitate de 44, respectiv 41 de tone, documente care au fost folosite de inculpata  Lupulescu Maria şi în baza cărora aceasta a diminuat stocul scriptic al societăţii comerciale la care este administrator, până la valoarea zero. În acest mod, inculpatul  Firiza Dumitru a ajutat-o pe inculpata Lupulescu Maria să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu suma de 1.286.751 lei”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj într-un comunicat de presă.

Reţinut şi apoi arestat preventiv

Medicul sanitar-veterinar Dumitru Firiza a fost reţinut, iniţial, luni după-amiază pentru 24 de ore, el fiind prezentat ieri instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Firiza este cel de-al doilea medic sanitar veterinar arestat preventiv în acest dosar, la începutul lunii Curtea de Apel Craiova emiţând mandat de arestare preventivă pe numele Anei Guţă, fostă şefă a DSV Gorj în urmă cu circa un deceniu. Ea a emis, de asemenea, documente sanitar-veterinare falsificate, menite să o ajute pe Maria Lupulescu să îşi scadă din contabilitatea firmei alte 20 de tone de carne. Femeia de afaceri a primit şi ea mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, fiind acuzată că ar fi produs o evaziune fiscală de circa 1,3 milioane lei.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: