Au protestat pentru că nu au mai luat salariile din luna mai

Peste treizeci de foşti şi actuali angajaţi de la Foraj Târgu Cărbuneşti au protestat ieri dimineaţă în faţa unităţi. Oameni sunt în şomaj de mai multe luni însă nu şi-au recuperat nici acum banii pentru cinci luni muncite.

Oamenii nu şi-au mai luat salariile din mai şi nu mai au ce să trăiască. Unul dintre angajaţi, Laurenţiu Cucu, aştepta directorii în faţa unităţii pentru a le cere drepturile. „Vedem ce spun, dacă nu, luăm uşile, maşinile, lucrurile, vedem noi ce luăm de aici şi mergem cu ele în piaţă. Nu se poate. Ei se plimbă şi noi murim de foame“, spune omul.

Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna iunie şi spun că nu mai au cu ce trăi! Conducerea societăţii a refuzat să stea de vorbă cu salariaţii, aşa că oamenii spun că vor rămâne fără apă, curent şi căldură în plină iarnă pentru că au mari restanţe la utilităţi. „Sunt în imposibilitate de a-mi plăti facturile la casă. Am trei luni de când nu am plătit curent, gaze sau apă. De medicamente nu mai vorbesc“, spune o femeie. Un alt angajat spune că se vor muta în birouri dacă nu primesc banii. „Ultima dată am luat salariul în luna mai. Nu mai avem bani. Ne mutăm cu familiile în birouri aici, aici au de toate, curent, gaze“.

Reprezentanţii unităţii au refuzat să ofere un punct de vedere, însă la faţa locului a ajuns Iulian Purdescu, un inspector de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, care a promis începerea unei anchete.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: