Încă un primar din Gorj vrea să taie salariile angajaţilor

Se reaprind scântei de scandal la Albeni. Primarul Ionuţ Stan a tăiat din indemnizaţia consilierilor locali după ce aceştia nu au participat la şedinţele pentru care sunt plătiţi. În plus, pentru că nu se încadrează în buget, primarul a propus să fie reduse şi salariile angajaţilor cu o medie de 200 de lei. Cel mai mic salariu la Primăria Albeni este de 3.000 de lei, susţine edilul.

Consilierii locali s-au plâns că nu au primit cei 450 de lei, bani pentru că  participă la şedinţele de comisii şi la şedinţele de consiliu local. Marian Iliuşi consideră că primarul vrea să se  răzbune pe ei pentru că nu-i votează proiectele. „Dumnealui vine cu reducerea coeficientului pentru salariile angajaţilor. Nu am fost de acord. Nu ni se pare corect să se reducă salariile. Este discriminatoriu. Reduce chipurile la unii angajaţi, la alţii nu. Nu ştiu care este logica. Nu am fost de acord cu această propunere. Şi nouă, pe nu ştiu ce motive, ne-a redus indemnizaţia. Pe luna trecută, am luat 145 de lei. Ne tot ameninţă că ne taie de tot dacă nu votăm proiectele lui. Este împotriva oricărei legi acest lucru. Trebuia să primim 445 de lei, luna trecută”, a declarat consilierul local Marian Iliuşi.

De partea cealaltă, primarul Ionuţ Stan susţine că a redus din indemnizaţia celor 11 consilieri pentru că aceştia nu au participat, luna trecută, la cele două şedinţe de comisii unde ar fi trebuit să analizeze proiectele de hotărâre locală. „Consilierii sunt plătiţi pentru una sau două comisii de specialitate şi şedinţa ordinară. Dumnealor nu au venit la comisii şi nu le-au fost plătite. În loc de 450 de lei, au luat doar 150 de lei. Trebuiau să facă raport pe fiecare comisie în parte şi să depună procesele verbale la Registratură, dar nu au făcut acest lucru. Toţi cei 11 consilieri sunt în situaţia asta. Niciunul nu a fost la comisie. Niciunul nu a participat la şedinţele astea pe comisii”, a explicat Ionuţ Stan.

Mai mult, edilul a confirmat că vrea să urmeze modelul Primăriei Băleşti, unde lefurile au fost reduse pentru că nu mai sunt bani. Vrea să diminueze şi el salariile celor 18 angajaţi ai săi. „Cheltuiesc undeva la 12 miliarde de lei vechi cu salariile angajaţilor şi ale consilierilor locali. Nu stăm numai să încasăm salarii şi să nu facem nimic la comună. Un funcţionar public să ia 29 de milioane de lei salariu şi nu cred că nu este decent acest venit”, a mai subliniat edilul din Albeni.

Stan susţine că salariile de  la primărie nu sunt deloc de neglijat: „Am propus să fie reduse salariile de bază. Nu există funcţionar cu salariu mai mic de 3.000 de lei. Se reducea maximum 200 de lei din salariul net. Sub 29 de milioane oricum nu rămânea niciun salariat din primărie”.

Vizualizări: 2,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: