Încă un proces pierdut de fostul primar. Cât are de plătit!

Veste deloc bună pentru fostul primar al comunei Ionești, Marian Tătaru, care va trebui să plătească din buzunar aproape 60 de mii de lei, prejudiciu creat în mandatul său și descoperit de către Curtea de Conturi.


După ce a pierdut alegerile, fostul primar a fost dat în judecată de către noua administrație pentru achitarea unor prejudicii stabilite de organele de control.

După mai bine de un an de procese, Marian Tătaru este bun de plată. Iar decizia instanței este definitivă.

„Respinge apelul declarat de apelantul-pârât Tătaru Marian ca nefondat. Admite apelul declarat de apelanta-reclamantă U.A.T. Ioneşti. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Obligă pârâtul Tătaru Marian la plata către reclamantă a sumei de 56.667,08 lei reprezentând contravaloare prejudiciu cauzat acesteia, precum şi la plata dobânzii legale aferente începând cu data la care unitatea a efectuat plăţile şi până la data achitării efective a sumei stabilite potrivit prezentei sentinţe. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Definitivă”, a decis, miercuri, Curtea de Apel Craiova.

Prejudiciul a fost creat ca urmare a nepunerii în executare a unor hotărâri judecătorești, fiind astfel achitate astfel zeci de mii de lei după încetarea prematură a contractului încheiat cu Telekom România.

Astfel, primăria a fost nevoită să suporte pe lângă contravaloarea facturilor restante, circa 19 mii lei, și suma totală de 51.356,08 lei, din care: suma de 24.000 lei reprezentând costuri de încetare prematură contract, suma de 20.052,98 lei reprezentând penalități de întârziere, suma de 497,50 lei reprezentând cheltuieli de judecată și suma de 6805,6 lei reprezentând cheltuieli de executare.

Auditorii de la Curtea de Conturi au mai constatat că UAT Ionești „nu a luat nicio măsură pentru îndeplinirea obligațiilor stabilite de instanță prin sentința civilă nr. 3180 din 10.11.2017 și sentința nr. 129 din 26.11.2018”, fiind plătită astfel suma de 5.311 lei reprezentând cheltuieli de executare.

Pe numele fostului primar Tătaru au fost deschise mai multe acțiuni în instanță având ca obiect „acțiune în răspundere patrimonială”.

Vizualizări: 3,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: