Gorj: Fost primar, liber după un an de pușcărie

Judecătoria Târgu-Jiu a admis, miercuri, 20 aprilie, cererea de liberare condiționată depusă de fostul primar al comunei gorjene Bumbești-Pițic, Michy Nioață, aflat de un an în spatele gratiilor.

„În baza art. 587 Cod pr. pen. raportat la art. 100 Cod penal, admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat Nioață Michy. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Nioață Michy, aflat în executarea mandatului nr. 171/2021 emis de Tribunalul Gorj în baza sentinţei penale nr. 87/2020”, a decis instanța.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile. Nioață a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare într-un dosar vizând fraude cu fonduri europene. Acesta se află în pușcărie de la sfârșitul lunii aprilie a anului trecut.

Fostul primar a fost acuzat că a folosit documente și declarații false ca să primească subvenții pentru o fermă de vaci care exista doar pe hârtie. În total, ar fi luat de la Uniunea Europeană 40 de mii de euro, bani pe care instanța l-a obligat să-i returneze.

Nioață are peste 60 de ani, așa că a putut solicita eliberarea condiţionată după executarea a jumătate din pedeapsă.

Vizualizări: 7,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: